Στο κυνήγι στέγης οι φοιτητές: Γιατί εκτινάχθηκαν στα ύψη τα ενοίκια

Στο κυνήγι στέγης οι φοιτητές: Γιατί εκτινάχθηκαν στα ύψη τα ενοίκια

Γκαρσονιέρες σε τιμή διαμερίσματος

Αυξημένες είναι φέτος οι των φοιτητικών κατοικιών σε όλη τη χώρα. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος Πανελλαδικού Δικτύου Ε-Real Estates, Θέμης Μπάκας, μιλώντας στην ΕΡΤ «Είναι δύσκολο να βρούμε ακίνητα. Οι τιμές είναι υψηλές, ιδιαίτερα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα, Χανιά».

Στις υψηλές τιμές της φοιτητικής στέγης, με παραδείγματα, αναφέρθηκε ο κ. Μπάκας, εξηγώντας ότι ένας λόγος για την σημαντική άνοδο των τιμών είναι ότι πολλά ακίνητα που είχαν ανακαινισθεί και ενοικιάζονταν μέσω AirBnB επέστρεψαν στις μακροχρόνιες μισθώσεις και οι ιδιοκτήτες τους έχουν υψηλότερες απαιτήσεις.

Γκαρσονιέρες σε τιμή διαμερίσματος

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο πρόεδρος Πανελλαδικού Δικτύου Ε-Real Estates είπε ότι για γκαρσονιέρες στην Αττική η τιμή ξεκινά από 260 ευρώ και μπορεί να φτάσει και τα 400 ευρώ.

Περιζήτητα επίσης είναι και τα δυάρια, τα οποία μπορούν να μοιραστούν δυο φοιτητές, με τις τιμές για ακίνητα 40 – 50 τ.μ. να κυμαίνονται μεταξύ 220 ευρώ έως και τα 550 ευρώ. Οι ανώτερες τιμές, όπως φαίνονται και στους πίνακες με τα παραδείγματα, αφορούν διαμερίσματα ανακαινισμένα και πλήρως εξοπλισμένα.