Συνεχίστηκε η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων

Συνεχίστηκε η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων

Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στην αυριανή εκδήλωσης της Fed

Στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου μήνα διαμορφώθηκαν σήμερα οι αποδόσεις των ομολόγων στην Ευρωζώνη καθώς συνεχίστηκαν και σήμερα οι πωλήσεις.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στην αυριανή εκδήλωσης της Fed (Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ) στο Jackson Hole, στην οποία συμμετέχουν κεντρικοί τραπεζίτες απ΄όλο τον κόσμο. Στη σύνοδο αυτή είναι πιθανόν να δοθούν κάποια σήματα για τα επόμενα βήματα των κεντρικών τραπεζών στο μέτωπο της ποσοτικής χαλάρωσης και πιο συγκεκριμένα στις αγορές ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι επικεφαλής της Fed Jerome Powell είναι πιθανόν να ανοίξει τα χαρτιά του για το χρόνο που θα αποφασιστεί η σταδιακή απόσυρση της Fed από τις αγορές ομολόγων.

Από την ΕΚΤ, η οποία τις τελευταίες ημέρες, εμφανίζεται αισιόδοξη για τις προοπτικές ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας, θα μιλήσει αύριο το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Isabel Schnabel.

Στην εγχώρια αγορά η απόδοση του 5ετούς ομολόγου κυμάνθηκε στο -0,10 από -0,17% χθες και του 15τούς αυξήθηκε στο 0,75% από το 0,69%, άνοδος και στο 0,69% από το 0,62% και για την απόδοση του 10ετούς ομολόγου.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 56 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 10 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 0,70% από 0,59%, έναντι -0,41 του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διευρυνθεί στο 1,11% από 1,02%.

Στην αγορά συναλλάγματος υποχωρεί ελαφρώς το ευρώ καθώς η ισοτιμία ευρω/δολαρίου κυμαινόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,1760 δολ. από το επίπεδο των 1,1777 δολ. που άνοιξε η αγορά. Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρω/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1767 δολ.