Ακίνητα: Γιατί ανέβηκαν οι τιμές και αυξήθηκαν τα ενοίκια

Ακίνητα: Γιατί ανέβηκαν οι τιμές και αυξήθηκαν τα ενοίκια

Παραδείγματα από Παγκράτι και Κουκάκι

Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την άνοδο στις τιμές των ακινήτων καθώς και στις αυξήσεις στα ενοίκια μίλησε το πρωί της Τρίτης (20/07) ο Γενικός Γραμματέας Ομοσπονδίας Μεσιτών Ελλάδος Δημήτρης Μπινιάρης.

Αναλυτικότερα, ο κ. Μπινιάρης αποκάλυψε στον ΣΚΑΪ ότι γίνεται «χαμός» στα συμβολαιογραφεία για τις μεταβιβάσεις ενόψει της ανόδου των αντικειμενικών. «Το πρόβλημα είναι ότι οι καταστάσεις καθυστερούν τις διαδικασίες. Για να συλλεχθούν τα απαραίτητα πιστοποιητικά χρειαζόμαστε τουλάχιστον 2 έως και 4 μήνες. Αυτό πάει πίσω όλη την αγορά», σχολίασε.

Δεν έκρυψε, δε, την απογοήτευσή του σχετικά με αυτό το ζήτημα: «Νιώθω ότι έχουμε δυο κράτη. Από τη μία βρίσκεται το κράτος των κυβερνώντων που προσπαθεί να συνεχώς να προωθεί την οικονομία και από την άλλη οι υπάλληλοι δεν μας εξυπηρετούν τόσο πολύ και μας κρατούν πίσω».

Είπε επίσης ότι είναι πολύ μεγάλες οι αυξήσεις και στα ενοίκια. «Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν δυο διαμερίσματα 50 τετραγωνικών σε Παγκράτι και Κουκάκι, τα οποία μισθώθηκαν με 600 ευρώ. Πρέπει να σημειωθεί βέβαια ότι ήταν ανακαινισμένα, ωστόσο χρονολογούνται στη δεκαετία του '70», είπε.

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά τους στις τιμές των ακινήτων στην περιοχή του Ελληνικού. «Στη ευρύτερη περιοχή του Ελληνικού και της Γλυφάδας που αναβαθμίζεται υπάρχουν νεόδμητα σπίτια που πωλούνται ακόμα και με 8 χιλιάδες ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, τα οποία βέβαια αφορούν αγοραστές υψηλού budget», ανέφερε.

Τέλος, η λύση που προτείνει ο ίδιος, για να διευκολυνθεί το έργο των μεσιτών, όπως τόνισε, είναι «να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να τηρείται η νομιμότητα».

Παρακαλούμε περιμένετε ...