Ανοικτό «παράθυρο» για παράταση στις φορολογικές δηλώσεις – Έρχεται νέα ρύθμιση για τα χρέη της πανδημίας

Ανοικτό «παράθυρο» για παράταση στις φορολογικές δηλώσεις – Έρχεται νέα ρύθμιση για τα χρέη της πανδημίας

Μόνο ένας στους τέσσερις φορολογούμενους την έχει καταθέσει μέχρι τώρα - Θα αυξηθούν οι δόσεις για τις οφειλές

Από την μεριά υπάρχει ανησυχία για την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού και τον τρόπο αντιμετώπισης της έξαρσης και από την άλλη στην κυβέρνηση βλέπουν ότι οι πολίτες δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα και μόνο ένας στους τέσσερις έχει καταθέσει μέχρι τώρα την φορολογική του δήλωση. Γι' αυτό είναι ανοικτό το... παράθυρο για παράταση στις κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι έρχεται νέα ρύθμιση για τα χρέη της πανδημίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Mega, η νέα ρύθμιση χρεών αναμένεται να είναι διάρκειας 60 ή 72 μηνών από 24 ή 48 που ισχύει σήμερα.

Αυτό που απομένει είναι η έγκριση από τους Θεσμούς, ενώ για όσους έχασαν κάποια ρύθμιση από τον Μάρτιο του 2020 και μετά θα υπάρξει δυνατότητα επανένταξης σε αυτή. Δικαιούχοι για αυτές τις νέες ρυθμίσεις θα είναι μόνο οι πληττόμενοι πολίτες, ενώ η πρώτη δόση αναμένεται να πληρωθεί το νέο έτος.

Όσον αφορά τις φορολογικές δηλώσεις η πορεία των καταθέσεών τους από τους πολίτες μέχρι τώρα δείχνει μια δυσπραγία.  Το υπουργείο Οικονομικών αναρτά στις δηλώσεις και τα ποσά των αναστολών λόγω της πανδημίας, αλλά αυτό δεν έχει παρακινήσει πολλούς για να προχωρήσουν.

Η κατάσταση τον τελευταίο ενάμιση χρόνο είναι δύσκολη και στην κυβέρνηση αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες και φέρονται έτοιμοι να διευκολύνουν τον κόσμο δίνοντάς του περισσότερο χρόνο. Πάντως, ό,τι είναι να γίνει θα ανακοινωθεί σύντομα και αφού εξεταστούν όλα τα δεδομένα που υπάρχουν.