Πότε θα ξεκινήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Πότε θα ξεκινήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Τι ανέφερε ο Σταϊκούρας για τα αναδρομικά των συνταξιούχων και την επιστρεπτέα προκαταβολή

Λίγο μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ  τόνισε πως θα είναι σε 8 δόσεις με την καταληκτική ημερομηνία τον Αύγουστο, απλώς σε εκείνη την χρονική περίοδο οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν δύο δόσεις. Θα υπάρχει έκπτωση 3% για όσους τις υποβάλλουν μέχρι τέλος Ιουλίου. Όσοι υποβάλλουν τέλη Αυγούστου δεν θα έχουν έκπτωση.

Ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στον Open,  δήλωσε πως η οικονομία χρειάζεται στήριξη μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση, ενώ τόνισε πως ο τουρισμός θα πάει πολύ καλύτερα από πέρυσι και πως οι καταθέσεις των πολιτών συνεχίζουν να αυξάνονται.

Σύμφωνα με τον υπουργό, δεν θα φορολογηθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν πληγεί από την πανδημία, οι εργαζόμενοι που είναι σε αναστολή και όσοι έχουν χάσει ενοίκια. Δεν είναι ακόμη γνωστό πώς θα φορολογηθούν τα αναδρομικά των συνταξιούχων, όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας.

Τέλος, αναφορικά με την επιστρεπτέα προκαταβολή σημείωσε ότι «μέχρι σήμερα έχουμε 560.000 αιτήσεις για επιστρεπτέα» αλλά δεν υπάρχει ακόμη κάποια ανακοίνωση σχετικά με έναν ενδεχόμενο 8ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής.