Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τον 7ο κύκλο

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τον 7ο κύκλο

Η ελάχιστη ενίσχυση θα είναι 1.000 ευρώ ενώ το το 50% ενίσχυσης δεν θα επιστρέφεται στο κράτος

Στις αρχές Απριλίου θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για τον 7ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Για να την λάβουν οι επιχειρήσεις, θα πρέπει να έχουν μείωση τζίρου την περίοδο Ιανουάριος – Μάρτιος της τάξης του 20%, συγκριτικά με το ίδιο διάστημα του περασμένου χρόνου. Η ελάχιστη ενίσχυση θα είναι 1.000 ευρώ, ενώ το το 50% ενίσχυσης δεν θα επιστρέφεται στο κράτος.

Στον συγκεκριμένο κύκλο θα ενταχθούν μεταξύ άλλων οι κλειστές επιχειρήσεις, το λιανεμπόριο, η εστίαση και ο τουρισμός. Το συνολικό ύψος της επιστρεπτέας 7 θα είναι 1 δισ ευρώ.

Τι γίνεται με το voucher των 200 ευρώ

Στα τέλη Μαρτίου, το αργότερο στις αρχές Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι αιτήσεις για τα voucher των 200 ευρώ για μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές έως 24 ετών. Η απόφαση αφορά 560.000 νέους και οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν ηλεκτρονικά, στο gov.gr (κωδικούς taxisnet), το τελευταίο 10ήμερο του Μαρτίου.

Το ποσό είναι 200 ευρώ ανά παιδί, ωστόσο θα προσμετράται το τεκμαρτό εισόδημα των οικογενειών, κάτι που θα συμπεριλαμβάνει και τεκμήρια.

Η διαδικασία θα έχει ως εξής:

Oι προμηθευτές θα κάνουν εκδήλωση ενδιαφέροντος, στη συνέχεια οι δικαιούχοι θα υποβάλλουν αίτηση και μετά θα ενημερωθούν αν πληρούν τα κριτήρια.

Όσοι τα πληρούν, τα λάβουν έναν ηλεκτρονικό κωδικό που θα αντιστοιχεί σε έκπτωση 200 ευρώ για την αγορά λάπτοπ, τάμπλετ ή ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Εισοδηματικά κριτήρια

Δύο γονείς με:

- 1 παιδί: Ετ. Εισοδ. έως 10.500 ευρώ

- 2 παιδιά: Ετ. Εισοδ. έως 12.000 ευρώ

- 3 παιδιά: Ετ. Εισοδ. έως 13.500 ευρώ

Μονογονεϊκές οικογένειες

1 παιδί: Ετ. Εισοδ. έως 9.000 ευρώ

2 παιδιά: Ετ. Εισοδ. έως 10.500 ευρώ

3 παιδιά: Ετ. Εισοδ. έως 12.000 ευρώ

Παρακαλούμε περιμένετε ...