× News.gr
|
Είσοδος
|
Εγγραφή
Καλωσήλθατε
Ο λογαριασμός μου
Έξοδος
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • TRAVELNEWS
  • AYTOKINHTO
  • TECH
  • MEDIA
  • ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
Ξεπέρασε το 1% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου
News.gr
|
Είσοδος
|
Εγγραφή
Καλωσήλθατε
Ο λογαριασμός μου
Έξοδος
19 Ιουνίου 2025 |
| | |
19 Ιουνίου 2025 |
  • ΕΛΛΑΔΑ

  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ

  • ΚΟΣΜΟΣ

  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

  • TRAVELNEWS

  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

  • TECH

  • MEDIA

  • ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Οικονομία

Ξεπέρασε το 1% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

News.gr
24/02/2021
24/02/2021
 | 
20:22
Ξεπέρασε το 1% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου
Μοιράσου το άρθρο:
0 Email

Η απόδοση του ελληνικού ομολόγου επέστρεψε στα επίπεδα του Ιουλίου 2020

Ξεπέρασε το 1% η απόδοση του 10ετούς ομόλογου στη δευτερογενή αγορά. Η απόδοση του ελληνικού ομολόγου επέστρεψε στα επίπεδα του Ιουλίου 2020, ακολουθώντας την τάση που επικρατεί σε όλες, σχεδόν, τις αγορές κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης. Ωστόσο ο πιέσεις ήταν μεγαλύτερες σε χώρες με χαμηλότερη πιστοληπτική ικανότητα όπως η Ελλάδα και η Ιταλία. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Έκθεση ενισχυμένης εποπτείας προειδοποιεί ότι τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί για την ανάσχεση του κύματος της πανδημίας σε συνδυασμό με τα δημοσιονομικά μέτρα για την ανακούφιση όσων πλήττονται που έχει λάβει η κυβέρνηση, εγκυμονούν σοβαρούς δημοσιονομικούς κινδύνους.

Η άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων προβληματίζει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Πρόσφατα η επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, αναφέρθηκε στην άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων, υποστηρίζοντας «ότι η ΕΚΤ παρακολουθεί στενά την προσφάτως σημειωθείσα αύξηση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων». Όπως εξήγησε η ίδια, το κόστος δανεισμού του Δημοσίου αλλά και γενικότερα τα επιτόκια της διατραπεζικής (swap) αποτελούν κρίσιμους «ιμάντες» για την μετάδοση της νομισματικής πολιτικής. Είναι ενδεικτικό ότι οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν δραστικά στη δευτερογενή αγορά μετά τις παραπάνω δηλώσεις.

Όσον αφορά στις αποδόσεις των υπολοίπων ομολόγων του 5ετούς αυξήθηκε στο 0,2% και του 15ετούς στο 1,3%.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος καταγράφηκαν συναλλαγές 208 εκατ. ευρώ εκ των οποίων μόνον τα 4 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 0,95% έναντι -0,28% του αντίστοιχου γερμανικού, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,13.

Στην αγορά συναλλάγματος σταθεροποιητικά κινείται η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου καθώς το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,2138 από 1,2142 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 1,2146 δολ.

Σχετικά Tags
10ετές ομόλογο
Μοιράσου το άρθρο:
Email
Κάνε like στο News.gr
Διαβάστε επίσης
Στο 3,35% διαμορφώθηκε το επιτόκιο του 10ετούς Ελληνικού ομολόγου
Στο 3,35% διαμορφώθηκε το επιτόκιο του 10ετούς Ελληνικού ομολόγου
Στις αγορές με 10ετές ομόλογο βγαίνει αύριο Μεγάλη Τετάρτη το Ελληνικό Δημόσιο
Στις αγορές με 10ετές ομόλογο βγαίνει αύριο Μεγάλη Τετάρτη το Ελληνικό Δημόσιο
Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον στην δημοπρασία 10ετών ομολόγων
Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον στην δημοπρασία 10ετών ομολόγων
News.gr

Copyright © 2012 - 2023 News.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του news.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

  • Αρχική
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Ταυτότητα
  • RSS
  • Email