Σε ποιους και γιατί στέλνει η ΑΑΔΕ 80.000 ραβασάκια

Σε ποιους και γιατί στέλνει η ΑΑΔΕ 80.000 ραβασάκια

Έρχεται νέος γύρος πληρωμών για τα ενοίκια Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου

Ένα μήνυμα άρχισαν να παίρνουν από χθες το πρωί από την ΑΑΔΕ περίπου 80.000 ιδιοκτήτες ακινήτων. Πρόκειται για φορολογούμενους οι οποίοι ενώ είχαν υποβάλει δηλώσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για μειωμένα ενοίκια από το Μάρτιο έως και τον Αύγουστο του 2020 μέχρι σήμερα δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ ως αποζημίωση από το κράτος.

Ανοίγοντας το  ηλεκτρονικό μήνυμα της  ΑΑΔΕ μαθαίνουν τώρα τον λόγο για τον οποίο δεν έχουν αποζημιωθεί, γιατί δηλαδή  «κόπηκαν» από την κρατική ενίσχυση. Η ΑΑΔΕ αφού έλεγξες τα στοιχεία στις 338.528 δηλώσεις Covid που υποβλήθηκαν το διάστημα Μαρτίου – Αυγούστου 2020 απέρριψε 79.306 δηλώσεις καθώς διαπιστώθηκε ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν δικαιούνταν κρατική αποζημίωση.

Μεταξύ των δηλώσεων που απορρίφθηκαν περιλαμβάνονται 45.783 γιατί ο μισθωτής επαγγελματικής στέγης όπως διαπιστώθηκε δεν ήταν πληττόμενος, 28.981 δηλώσεις γιατί διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε αναστολή εργασίας για τον εργαζόμενο, 4.791 δηλώσεις γιατί είχε δηλωθεί επαγγελματική χρήση από μη επιτηδευματία ή επιχείρηση.

Στα «ραβασάκια» που λαμβάνουν τώρα  οι ιδιοκτήτες μαθαίνουν ότι απορρίφθηκαν οι δηλώσεις τους γιατί:

  • «Κατόπιν ελέγχου διαπιστώθηκε ότι, για τον μισθωτή σας με ΑΦΜ %^%^**, δεν δικαιούστε την έκπτωση φόρου, διότι από τα στοιχεία που τηρούνται στην υπηρεσία μας δεν προκύπτει ότι η σύμβαση εργασίας μισθωτή/συζύγου/μέλους συμφώνου συμβίωσης είναι σε αναστολή. ***(αφορά διαμερισμα)***».
  • «Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, σύμφωνα με το Νόμο 4684/2020, Κύρωση της από 30-3-2020 ΠΝΠ, ο μισθωτής επαγγελματικής μίσθωσης, προκειμένου να ενταχθεί στις πληττόμενες επιχειρήσεις που απαλλάσσονται της υποχρέωσης καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος, θα πρέπει να έχει ενεργό ΚΑΔ (ΚΩΔΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ) στις 20/3/2020. Κατόπιν ελέγχου διαπιστώθηκε ότι ο μισθωτής σας με ΑΦΜ #%^*%**# έκανε έναρξη στις 16/10/2020.» ***(αφορα επιχείρηση)***».

Πληρωμές

Την Πέμπτη ή την Παρασκευή η ΑΑΔΕ σχεδιάζει να πληρώσει τους ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμα για τα κουρεμένα ενοίκια του Νοεμβρίου και θα τρέξει τις πληρωμές για τα ενοίκια του Δεκεμβρίου. Για τα μειωμένα έως 100% ενοίκια του Ιανουαρίου οι ιδιοκτήτες θα λάβουν την αποζημίωση στις αρχές Μαρτίου.