Λινού: Η βρετανική μετάλλαξη του κορονοϊού τείνει να κυριαρχήσει

Λινού: Η βρετανική μετάλλαξη του κορονοϊού τείνει να κυριαρχήσει

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ για την πορεία της πανδημία και για την κατάσταση το Πάσχα

Την έντονη ανησυχία της για την εξάπλωση του βρετανικού στελέχους του κορονοϊού και στη χώρα μας, εξέφρασε μιλώντας στο Mega η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού.

Ερωτηθείσα σχετικά με τα δεδομένα που αναμένονται τις επόμενες ημέρες, είπε, ότι «περιμένουμε αύξηση στις εισαγωγές και πιθανότατα αύξηση στις εντατικές. Νομίζω ότι είναι πολλά». Συμπλήρωσε δε, ότι «αυτό που με ανησυχεί περισσότερο, είναι ότι έστειλαν δείγματα για αλληλούχιση και τα μισά κρούσματα φαινεται να είναι το βρετανικό στέλεχος. Τείνει να κυριαρχήσει».

Η κ. Λινού επεσήμανε, ότι «ο πόλεμος παίζεται στα Κέντρα Υγείας, στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας». Συμπλήρωσε ότι «η πλεινότητα των θετικών παραμένει σπίτι τους και πρέπει να παρακολουθούνται εξ’ αποστάσεως. Το κάθε κρούσμα πρέπει να απομονώνεται» και τόνισε ότι «χρειάζεται κάθε δυνατή προσπάθεια να σταματήσει η μετάδοση. Χρειάζονται σημαντικότερα μέτρα τουλάχιστον στην παρακολούθηση της κατάστασης στα σχολεία και στα ΜΜΜ».

Σε ερώτηση σχετικά με το πώς θα είναι η κατάσταση το Πάσχα, είπε ότι «το Πάσχα είναι μετά από 3 μήνες. Αν συνεχίσουν οι εμβολιασμοί και πάρουμε και μέτρα, θα βελτιωθεί και ο καιρός, να μπορεί ο κόσμος να βγαίνει στο ύπαιθρο, θα βελτιωθούν και τα πράγματα».