Στη δικαιοσύνη οι συλληφθέντες του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου

Στη δικαιοσύνη οι συλληφθέντες του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου

Ένταση δημιουργήθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Ένταση δημιουργήθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων όταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν ομάδα νεαρών που είχαν συγκεντρωθεί για να συμπαρασταθούν στους 23 συλληφθέντες κατά τη διάρκεια του χθεσινού πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα.

Ένας από τους κατηγορούμενους, αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή, καθώς διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για έκρηξη, κατοχή εκρηκτικών υλών, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια και αντίσταση κατά της αρχής. Σε βάρος των υπόλοιπων συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη, κατά περίπτωση, για αντίσταση κατά της αρχής, διατάραξη κοινής ειρήνης και απείθεια και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, σε βαθμό πλημμελήματος. Οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ ορίστηκε ρητή δικάσιμος. Ένας από τους κατηγορούμενους δεν οδηγήθηκε στον εισαγγελέα καθώς νοσηλεύεται τραυματισμένος.

Από νωρίς έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί περίπου 200 νεαροί για να συμπαρασταθούν στους συλληφθέντες ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί προκειμένου να μην επιτραπεί στην ομάδα των νεαρών να εισέλθει στο χώρο των δικαστηρίων.