Επαγγελματίες Τέχνης-Πολιτισμού: Σήμερα πληρώνεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού

Επαγγελματίες Τέχνης-Πολιτισμού: Σήμερα πληρώνεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Πληρώνονται σήμερα Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου την αποζημίωση ειδικού σκοπού (534 ευρώ) οι επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού που ήταν εγγεγραμμένοι στην ειδική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ έως και την 10/1/2021 και είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, εφόσον έχουν υποβάλλει μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις για τους μήνες Νοέμβριο – Δεκέμβριο.

Δικαιούχοι της αποζημίωσης είναι όσοι πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

  • Είναι εγγεγραμμένοι από 13 Μαΐου 2020 έως και 10 Ιανουαρίου 2021, στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr στο Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
  • Δεν έχουν σύμβαση εξαρτημένης εργασίας και δεν λαμβάνουν τακτική επιδότηση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ κατά την διάρκεια του προαναφερθέντος χρονικού διαστήματος.

Η αποζημίωση καταβάλλεται μετά από διασταύρωση και έλεγχο των στοιχείων των δικαιούχων που τηρούνται στην πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr, στην «ΕΡΓΑΝΗ», τον ΟΑΕΔ και τους συναρμόδιους φορείς.

Αρμόδιος φορέας είναι το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και η καταβολή γίνεται εφάπαξ, με πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού του δικαιούχου.