Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Παράταση των αιτήσεων έως την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Παράταση των αιτήσεων έως την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου

Ποιες επιχειρήσεις αφορά

Έως την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου δόθηκε παράταση από το υπουργείο Οικονομικών για τις αιτήσεις χορήγησης της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5 στις επιχειρήσεις που την δικαιούνται.

Η παράταση αφορά τόσο στις νέες επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται στον 5ο κύκλο του προγράμματος όσο και στις επιχειρήσεις που παρέλειψαν να υποβάλουν το αίτημά τους μπορούν να το κάνουν έως τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου.

Δίνεται, δηλαδή, η ευκαιρία να υποβάλουν κατ’ εξαίρεση αίτηση ένταξης και όσες επιχειρήσεις δήλωσαν τα στοιχεία εσόδων τους, αλλά δεν υπέβαλαν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Για τις νέες επιχειρήσεις στο ΦΕΚ ορίζεται ότι επιχειρήσεις που έχουν πραγματοποιήσει έναρξη εργασιών από την 1η Νοεμβρίου 2019 έως και την 29η Φεβρουαρίου 2020, καθώς και από την 1η Αυγούστου 2020 έως και την 31η Οκτωβρίου 2020, και οι οποίες ανήκουν σε κλάδους που πλήττονταν άμεσα την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020 (λιανεμπόριο, εστίαση, τουρισμός, πολιτισμός, αθλητισμός, μεταφορές και άλλοι κλάδοι που ήταν κλειστοί με κρατική εντολή την εν λόγω περίοδο), θα μπορούν να ενταχθούν στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 ανεξαρτήτως του κύκλου εργασιών τους ή των ακαθάριστων εσόδων τους.