Επίδομα 534 ευρώ: Μέχρι πότε κάνουν αίτηση οι αναστολές Ιανουαρίου

Επίδομα 534 ευρώ: Μέχρι πότε κάνουν αίτηση οι αναστολές Ιανουαρίου

Ανοίγει σήμερα η διαδικασία

Από σήμερα, Τρίτη 19 Ιανουαρίου, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, οι εργαζόμενοι μπορούν να υποβάλλουν δήλωση στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», ώστε για να λάβουν το επίδομα των 534 ευρώ.

Παράλληλα, όπως πάντα, οι εργοδότες θα πρέπει να δηλώνουν στο ΕΡΓΑΝΗ τους εν λόγω εργαζομένους.

Για την πληρωμή των 534 ευρώ, οι δικαιούχοι πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικά ηλεκτρονική αίτηση-υπεύθυνη δήλωση στο ειδικό έντυπο του Παραρτήματος, με τίτλο «Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση επαγγελματιών της Τέχνης και του Πολιτισμού για τη χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, βάσει του άρθρου 121 του ν. 4764/2020».

Η δήλωση υποβάλλεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, χωρίς να απαιτείται η υπεύθυνη δήλωση του εργοδότη.

Στην αίτηση οι δικαιούχοι δηλώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία, καθώς και τα στοιχεία του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού τους (ΙΒΑΝ).

Η αποζημίωση καταβάλλεται, μετά από διασταύρωση και έλεγχο των στοιχείων των δικαιούχων, που τηρούνται στην πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr, στο «ΕΡΓΑΝΗ», στον ΟΑΕΔ και στους συναρμόδιους φορείς.

Αρμόδιος φορέας είναι το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και η καταβολή γίνεται εφάπαξ, με πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού του δικαιούχου.