Μεγάλη επένδυση εταιρείας ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα προανήγγειλε ο Μητσοτάκης

Μεγάλη επένδυση εταιρείας ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα προανήγγειλε ο Μητσοτάκης

Η Next.e.GΟ έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη χώρα μας

Ακόμη μία πολύ σημαντική επένδυση, όπως αυτή της Microsoft και της Pfizer, θα ανακοινωθεί αύριο από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους αρμόδιους υπουργούς και αφορά μία εταιρεία στο χώρο της ηλεκτροκίνησης, όπως προανήγγειλε ο ίδιος από το βήμα της Βουλής.

Πρόκειται για την εταιρεία Next.e.GΟ, η οποία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη χώρα μας. Μάλιστα, αύριο Τετάρτη στις 13:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε τηλεδιάσκεψη με θέμα «Electric Cars e.GO Made in Greece» με αφορμή την «Επιστολή Πρόθεσης Συνεργασίας» μεταξύ της Enterprise Greece και της εταιρείας Next.e.GΟ.

Στην τηλεδιάσκεψη θα παρουσιαστούν τα βασικά σημεία της συνεργασίας, όπως αυτά αναλύονται στην «Επιστολή Πρόθεσης Συνεργασίας». Στην διαδικτυακή εκδήλωση την σχετική επιστολή θα υπογράψουν ο υφυπουργός, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης και ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, καθηγητής Ulrich Hermann, ενώ θα παρίσταται ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Παπαθανάσης.

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη Βουλή χαρακτήρισε ως «τολμηρό βήμα για μετασχηματισμό της εθνικής οικονομίας» τον προϋπολογισμό και αναφερόμενος και στην εν λόγω επένδυση τόνισε, ότι «έχει έρθει πια η ώρα η χώρα να αποκτήσει ένα μακρόπνοο, σαφές παραγωγικό μοντέλο που θα την καταστήσει ανταγωνιστική και θα δημιουργήσει νέο πλούτο που θα μοιραστεί ισότιμα σε όλους».