ΤτΕ: Ύφεση 10% το 2020 και ισχυρή ανάπτυξη 4,8% το 2021

ΤτΕ: Ύφεση 10% το 2020 και ισχυρή ανάπτυξη 4,8% το 2021

Τι αναφέρει η Ενδιάμεση Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική

ύφεση στην Ελλάδα θα κλείσει στο -10%, όμως προβλέπουμε ισχυρή ανάπτυξη για το 2021 και 2022 της τάξης του 4,8% και του 4,2% αντιστοίχως", όπως προβλέπεται στην Ενδιάμεση Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική της Τράπεζας της Ελλάδος για το 2020, τόνισε ο διοικητής της Γιάννης Στουρνάρας, παραδίδοντας την Έκθεση στον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Τασούλα.

Ο κ. Στουρνάρας υπογράμμισε επίσης, ότι την επόμενη εξαετία-επταετία θα εισρεύσουν στη χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, πάνω από 70 δισ. ευρώ σε σταθερές τιμές σημερινές. «Τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν αν αξιοποιηθούν και επενδυθούν σωστά να κλείσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τόσο το επενδυτικό κενό της ελληνικής οικονομίας όσο και το παραγωγικό κενό και μπορούν να αυξάνουν το επίπεδο του Εθνικού Προϊόντος 2,3% κάθε χρόνο, κατά μέσο όρο, τα επόμενα έξι χρόνια» ανέφερε.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής, η κατάθεση της Έκθεσης γίνεται την ίδια στιγμή που στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται ο Προϋπολογισμός του 2021, ο οποίος ψηφίζεται αύριο. Πρόσθεσε ότι η Έκθεση θα συζητηθεί το νέος έτος, παρουσία του κ. Στουρνάρα, στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βουλής.