Ανοίγει και 6ος κύκλος επιστρεπτέας προκαταβολής

Ανοίγει και 6ος κύκλος επιστρεπτέας προκαταβολής

Πρόσθετο πακέτο μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων της εστίασης εξετάζει το ΥΠΟΙΚ

Ακόμη έναν γύρο επιστρεπτέας προκαταβολής σκέφτεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, το οποίο θα έρθει μέσα στο 2021 για να στηρίξει τις επιχειρήσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον Real Fm ανέφερε ότι η επόμενη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής θα αφορά περισσότερες επιχειρήσεις και επαγγελματίες, ενώ θα ληφθεί υπόψη και ο τζίρος των μηνών Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου.

Ο υπουργός σημείωσε ότι στην επιστρεπτέα προκαταβολή 5 θα ενταχθούν επιχειρήσεις κυρίως νέες αλλά και επαγγελματίες που δεν κατάφεραν να μπουν στους προηγούμενους κύκλους, ενώ ανέφερε πως σε ελέγχους στις επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στον 4ο κύκλο βρέθηκαν αρκετές «να έχουν δηλώσει στα μέσα Νοεμβρίου μεγαλύτερη απώλεια τζίρου από αυτή που «αποτύπωσαν σε χαρτί στο τέλος Νοεμβρίου».

Για τον κλάδο της εστίασης που έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την πανδημία και θα παραμείνει κλειστός για αρκετό ακόμα διάστημα ο Χρήστος Σταϊκούρας άφησε να εννοηθεί ότι τον Ιανουάριο θα υπάρξει μια πρόσθετη δέσμη μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζόμενων της εστίασης ανάλογα με τις εξελίξεις στο υγειονομικό μέτωπο.