Με οριακή άνοδο το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου

Με οριακή άνοδο το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 736,92 μονάδες

Με εντυπωσιακή άνοδο 29,40% έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά τον μήνα Νοέμβριο, σε υψηλά 9 μηνών. Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς στη διάρκεια του μήνα που τελειώνει αυξήθηκε κατά 9,5 δισ. ευρώ, ενώ «έκρηξη» κερδών 69,63%, κατέγραψαν οι τράπεζες.

Το θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές λόγω της προόδου για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, της νίκης του Τζο Μπάιντεν, της προσδοκίας για περαιτέρω μέτρα στήριξης ενίσχυσαν το επενδυτικό ενδιαφέρον και στην εγχώρια αγορά. Στην εντυπωσιακή άνοδο του Χ.Α συνέβαλαν η υποχώρηση των αποδόσεων στην αγορά ομολόγων, η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Moody΄s και από τις προσδοκίες για ανάπτυξη με μοχλό το Ταμείο Ανάκαμψης.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου η αγορά απορρόφησε τις αρχικές ήπιες ρευστοποιήσεις και στο κλείσιμο παρουσίασε εικόνα σταθεροποίησης.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 736,92 μονάδες, σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,04%.

Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 740,45 μονάδες (+0,52%) και κατώτερη τιμή στις 730,59 μονάδες (-0,82%).

Η αξία των συναλλαγών εκτοξεύθηκε στα 209,16 εκατ. ευρώ καθώς από σήμερα τέθηκαν σε ισχύ οι αλλαγές από την αναδιάρθρωση των δεικτών MCSI, ενώ διακινήθηκαν 65.130.239 μετοχές.