Ποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν έκτακτη επιχορήγηση εορτών

Ποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν έκτακτη επιχορήγηση εορτών

Ο υπουργός Εργασίας διαβεβαιώνει ότι δεν θα γίνει καμία αλλαγή σε όρια ηλικίας και συντάξεις

Έκτακτη ενίσχυση θα δουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς αύριο 30 Νοεμβρίου και μεθαύριο 1 Δεκεμβρίου συνολικά 105.818 συνταξιούχοι, όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Πρόκειται για σημερινούς συνταξιούχους, οι οποίοι δεν πήραν σύνταξη, όταν δόθηκε η λεγόμενη 13η σύνταξη τον Μάιο του 2019. Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, είναι μια εκκρεμότητα, που κλείνει με εμβόλιμη πληρωμή σε αυτούς τους συνταξιούχους. Ο υπουργός διευκρίνισε, ότι όσοι παίρνουν κάτω από τα 500 ευρώ, θα πάρουν ακριβώς ισόποσο ποσό με τη σύνταξή τους, ενώ όσοι παίρνουν από 500 έως 1.000 ευρώ, θα δουν μία αναλογική αύξηση, με το σύνολο των αποδοχών τους να μην ξεπερνά τα 1.000 ευρώ.

Για το σχέδιο Πισσαρίδη και τις αλλαγές στις συντάξεις, ο κ. Βρούτσης τόνισε, ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και καμία μείωση στις συντάξεις. «Το σχέδιο Πισσαρίδη είναι ένα μεταρρυθμιστικό, πολύ σημαντικό και πολύ θετικό σχέδιο.» Ο κ. Βρούτσης διαβεβαίωσε ότι ό,τι περάστηκε στον ασφαλιστικό νόμο δεν επηρεάζονται από την έκθεση Πισσαρίδη.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω απόλυτα ότι, μετά την ασφαλιστική μεταρρύθμιση 4670 του 2020, το Μάρτιο του 2020 ξεκίνησε να εφαρμόζεται, δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε να μεταβληθεί κανένα όριο ηλικίας συνταξιοδότησης. Θέλω να καθησυχάσω όλο τον κόσμο, ότι μπορεί με το νόμο αυτό να κινείται στο πλαίσιο του εργασιακού του βίου χωρίς καμία ανησυχία. Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει.», διευκρίνισε ο κ. Βρούτσης.

Καμία μεταβολή δεν θα έχουν ούτε αυτοί που είχαν κατοχυρώσει έως 31/12/2021 ηλικία και χρόνια εργασίας. Εφόσον κάποιος πληροί τις προϋποθέσεις να υποβάλει τα χαρτιά του, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του ΑΤΛΑ, για να πάρει τη σύνταξή του σε λίγα δευτερόλεπτα, είπε ο υπουργός.