Τι αλλάζει στο επίδομα θέρμανσης – Ποιοι θα το πάρουν

Τι αλλάζει στο επίδομα θέρμανσης – Ποιοι θα το πάρουν

Στόχος να ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων εντός του Δεκεμβρίου

Νέες μορφές ειδών καυσίμου θέρμανσης, όπως είναι το φυσικό αέριο, το υγραέριο, τα καυσόξυλα και το pellet, εντάσσονται στην επιδότηση θέρμανσης με προτεινόμενη του υπουργείου Οικονομικών.

Πιο συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, το επίδομα θέρμανσης για τη χειμερινή περίοδο 2020-2021 θα καταβληθεί και στα νοικοκυριά ανά την επικράτεια που καταναλώνουν φυσικό αέριο ή υγραέριο, ενώ τα νοικοκυριά ορεινών περιοχών με πληθυσμό έως 2.500 κατοίκους, που καταναλώνουν καυσόξυλα ή pellet, θα λάβουν επίσης το επίδομα θέρμανσης.

Ο υπολογισμός του επιδόματος θέρμανσης αλλάζει ριζικά και στο εξής, θα λαμβάνονται υπόψη οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περιοχή της χώρας. Ο υπολογισμός του επιδόματος θα στηριχτεί σε έρευνα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η οποία υπολόγισε τις ανάγκες θέρμανσης σε 200.000 σημεία ανά την ελληνική επικράτεια.

Το ελάχιστο ύψος του επιδόματος θα διαμορφώνεται στα 80 ευρώ, ενώ μπορεί να φτάνει ακόμη και στα 600-700 ευρώ για τις περιοχές με πολύ αυξημένες ανάγκες θέρμανσης. Το ύψος του επιδόματος υπολογίζεται σε τουλάχιστον 84 εκατ. ευρώ και η Υπουργική Απόφαση που θα καθορίζει όλες τις λεπτομέρειες θα εκδοθεί εντός τον επόμενων ημερών, μετά την ψήφιση της εν λόγω διάταξης.

Σκοπός είναι εντός Δεκεμβρίου να ανοίξει και η σχετική πλατφόρμα για την καταβολή του επιδόματος.

Παρακαλούμε περιμένετε ...