Τρεις συνήθειες που σας κοστίζουν χρήματα χωρίς να το καταλαβαίνετε

Τρεις συνήθειες που σας κοστίζουν χρήματα χωρίς να το καταλαβαίνετε

Τι αλλαγές μπορείτε να κάνετε στην καθημερινότητα

Μπορεί να είναι δύσκολο να κάνετε αποταμίευση αλλά σε μερικές περιπτώσεις, ενδεχομένως να ξοδεύουμε άσκοπα χρήματα και αργότερα να συνειδητοποιούμε ότι θα μπορούσαμε να τα είχαμε αποταμιεύσει. Πρόκειται για μερικές συνήθειες στις οποίες μπορεί να μην μας πηγαίνει καν το μυαλό.

1. Αφήνετε λογαριασμούς με τόκους να λήγουν

Και δεν μιλάμε γι' αυτούς που δεν μπορείτε να καλύψετε άμεσα αλλά αν τυχόν το κάνετε από αμέλεια. Ενδεχομένως να χάνετε κάποια έκπτωση συνέπειας ή να καθυστερείτε μια δόση δανείου η οποία παίρνει τόκο. Αν το κάνετε επειδή ξεχνάτε να πληρώνετε on time, προσπαθείτε να τηρείτε τις ημερομηνίες και θα είστε κερδισμένοι.

2. Δεν έχετε μέτρο στα delivery

Σίγουρα θα τύχει να παραγγείλετε φαγητό απ' έξω αλλά αν παίρνετε συστηματικά ακόμη και το τοστ σας delivery, τότε στο τέλος του μήνα συγκεντρώνεται ένα μεγάλο ποσό που θα μπορούσατε να είχατε αποταμιεύσει.

3. Δεν κρατάτε λογαριασμό από ρέστα

Δεν κρατάτε λογαριασμό από τα ρέστα. Περνάτε τα διόδια, έχετε ρέστα σε ψιλά από το χαρτονόμισμα που δώσατε και τα αφήνετε στο αυτοκίνητο. Καθαρίζετε το σπίτι σας και βρίσκετε παντού ψιλά. Η συνήθεια αυτή δεν εξαφανίζει τα χρήματά σας, αν ωστόσο τα συγκεντρώνετε σε ένα σημείο θα δείτε πως θα καταλήξετε με δεκάδες ευρώ.