27χρονος έφτιαξε μια «έξυπνη μπάλα» η οποία κοστίζει πλέον εκατομμύρια

27χρονος έφτιαξε μια «έξυπνη μπάλα» η οποία κοστίζει πλέον εκατομμύρια

Η ιδέα που εξελίχθηκε σε κολοσσό

Ονομάζεται James Proud, είναι μόλις 27 ετών και έχει καταφέρει να φτιάξει ένα προϊόν το οποίο κοστίζει πλέον εκατομμύρια δολάρια. Ο λόγος για την «έξυπνη μπάλα» ή αλλιώς Hello.

Πρόκειται για ένα μπαλάκι σε μέγεθος της μπάλας του τένις το οποίο στην ουσία σε βοηθά να έχεις πιο ποιοτικό και ξεκούραστο ύπνο. Η συγκεκριμένη μπάλα δουλεύει με φωνητικές εντολές, την τοποθετείς δίπλα στο κρεβάτι και με τη βοήθεια ενός σένσορα, κάνει ανάλυση του ύπνου σου. Βλέπει πόσες ώρες κοιμήθηκες βαθιά ή όχι, αν στριφογυρίζεις και γενικές πληροφορίες με το περιβάλλον του ύπνου σου.

Μπορεί επιπλέον να λειτουργήσει σαν ξυπνητήρι αλλά να σε ξυπνήσει την κατάλληλη ώρα, δηλαδή την ώρα που δε θα βρίσκεσαι σε βαθύ ύπνο. Κι αυτό γιατί αν ξυπνήσεις στο βαθύ ύπνο, αποδεδειγμένα νιώθεις πιο κουρασμένος την υπόλοιπη μέρα. Αυτό σταδιακά εξελίχθηκε σε ένα πολύ πετυχημένο επαγγελματικό project, η αξία του οποίου σήμερα αποτιμάται στα περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια ενώ ο ίδιος έχει σηκώσει πάνω από 40 εκατομμύρια δολάρια ως χρησματοδοτήσεις.

Πηγή φωτογραφίας: twitter.com/jamesproud

2
σχόλια
  1. avatar Μακης

    τωρα μας επεισες....!!!!τι αλλο θα ακουσουμε?

    1. avatar μαχος

      Κοιμήσου...

Παρακαλούμε περιμένετε ...