Παρατείνονται επίδομα στέγασης και Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα για πληγέντες από τον «Ιανό»

Παρατείνονται επίδομα στέγασης και Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα για πληγέντες από τον «Ιανό»

Οι προθεσμίες για νέα αίτηση από τους δικαιούχους

Παρατείνεται για δύο μήνες η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων του επιδόματος στέγασης και του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος για τους δικαιούχους που κατοικούν στις περιφερειακές ενότητες και τους δήμους που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τις καταστροφές που άφησε στο πέρασμά του ο κυκλώνας «Ιανός» στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2020.

Πρόκειται για τις ορισθείσες ως πληγείσες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας περιοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και των περιφερειακών ενοτήτων Φθιώτιδας, Κεφαλληνίας, Ιθάκης, Ζακύνθου, Λευκάδας, Κορινθίας και Ευρυτανίας, όπως ακριβώς ορίζονται στο ΦΕΚ 1544, με ημερομηνία 29/9/2020. Στις περιοχές αυτές συμπεριλαμβάνονται οι δήμοι Αγράφων, Αλμυρού, Αργιθέας, Αργοστολίου, Βόλου, Δομοκού, Ζακύνθου, Ιθάκης, Καρδίτσας, Κορινθίας, Λαμιέων, Λευκάδος, Ληξουρίου, Λίμνης Πλαστήρα, Μακρακώμης, Μετεώρων, Μουζακίου, Παλαμά, Πύλης, Σάμης, Σοφάδων, Τρικκαίων, Φαρκαδόνας και Φαρσάλων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), όσες εγκριτικές αποφάσεις για το επίδομα στέγασης είχαν δοθεί με ισχύ έως τις 30/9/ 2020 παρατείνονται αυτόματα έως τις 30/11/2020, ενώ οι εγκριτικές αποφάσεις για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα με ισχύ έως τις 31/8/2020 παρατείνονται έως τις 30/10/2020.

Οι πληγέντες δικαιούχοι μπορούν να καταθέσουν νέα αίτηση για το επίδομα στέγασης από την 1η/12/2020, ενώ όσον αφορά το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα από την 1η/11/2020.

Διευκρινίζεται ότι η παράταση ισχύος εγκριτικών αποφάσεων του προγράμματος «επίδομα στέγασης» και του προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» υφίσταται, εφόσον δεν έχει υποβληθεί νέα αίτηση εντός του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου για τη συνέχιση της χορήγησης των ανωτέρω δύο επιδομάτων.