«Πρόγραμμα Γέφυρα»: 10 μυστικά για τις αιτήσεις που θα «ξεκλειδώσουν» την επιδότηση των δόσεων

«Πρόγραμμα Γέφυρα»: 10 μυστικά για τις αιτήσεις που θα «ξεκλειδώσουν» την επιδότηση των δόσεων

Προς παράταση η υποβολή των αιτήσεων από τους δανειολήπτες

Προθεσμία 6 ημερών έχουν οι δανειολήπτες που έχουν πληγεί από τον κοροναϊό για να υποβάλουν τις  αιτήσεις επιδότησης έως και 90%  των δόσεων δανείων όλων των κατηγοριών που συνδέονται με την πρώτη κατοικία.

Οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» ξεπέρασαν ήδη τις 110.000 και «τρέχουν» με ρυθμό 5.000 αιτήσεων ημερησίως σε μια πρωτοφανή ανταπόκριση για πρόγραμμα επιδότησης στεγαστικών δανείων πράσινων και κόκκινων.

Και ενώ τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι με αυτό τον ρυθμό θα ξεπεράσουμε τις 150.000 αιτήσεις μέχρι το τέλος του μήνα οπότε και εκπνέει η προθεσμία, ήδη φορείς  ζητούν παράταση στην προθεσμία υποβολής της αίτησης.

Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει το ενδεχόμενο παράτασης της προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το «πρόγραμμα Γέφυρα» άλλα μόνο για λίγες ήμερες, καθώς η επιδότηση των δανείων για εννέα μήνες θα πρέπει να γίνει από τον εφετινό κρατικό προϋπολογισμό.

Τα 10 μυστικά της αίτησης

Οι δανειολήπτες που θα υποβάλλουν τις επόμενες ημέρες την αίτηση για την επιδότηση του δανείου τους θα πρέπει να γνωρίζουν 10 «μυστικά» της αίτησης:

1. Η  δήλωση του Πληρεξούσιου Σύμβουλου γίνεται μόνο μέσω της αίτησης του αιτούντα.

2. Ο Σύμβουλος δεν μπορεί με τους προσωπικούς του κωδικούς να διαχειριστεί ή να δει τις αιτήσεις που έκανε για λογαριασμό άλλων, παρά μόνο με τους κωδικούς του κάθε αιτούντα/πελάτη.

3. Με τους προσωπικούς του κωδικούς, ο Σύμβουλος, μπορεί μόνο να κάνει αίτηση για τον εαυτό του (ως αιτούντας) ή σαν σύζυγος ή σαν συνοφειλέτης, κλπ.

4. Στα Στοιχεία Επικοινωνίας Αιτούντα, δεν απαιτείται όταν χρησιμοποιείτε το ίδιο email, να κάνετε κάθε φορά επιβεβαίωση (με αποστολή από το σύστημα κωδικού επιβεβαίωσης) από την στιγμή που ήδη έχει γίνει επιβεβαίωση για το συγκεκριμένο email, χρησιμοποιείται τον ίδιον κωδικό.

5. Εάν χρησιμοποιείται ο ίδιος υπολογιστής, για την υποβολή κάθε νέας αίτησης (ή συναίνεσης άρσης απορρήτου), θα πρέπει να κάνετε αποσύνδεση (ή έξοδο) και μετά να συνδέεστε εκ νέου στην πλατφόρμα (http://www.keyd.gov.gr/covid19-gefyra/) με τους κωδικούς του άλλου ατόμου.

6. Σε περίπτωση που υπέβαλαν και οι δυο σύζυγοι αίτηση θα επιδοτηθεί ο πρώτος ο οποίος θα ολοκληρώσει την αίτηση.

7. Αν η  σύζυγος είναι και εγγυητής πρέπει να μπει 2 φορές στην πλατφόρμα και να δώσει συναίνεση απορρήτου.  Και ως σύζυγος και ως εγγυητής.

8.  Η αίτηση αποθηκεύεται μόνο με την υποβολή της.

9. Δεν επιτρέπεται η δημιουργία νέας αίτησης, όσο υπάρχει ενεργή αίτηση για το εκάστοτε ΑΦΜ.

10. Υπάρχει η δυνατότητα ακύρωσης της αίτησης. Έως το στάδιο της άρσης απορρήτου από τα μέλη της οικογένειας υπάρχει πλήκτρο ακύρωσης. Μετά θα πρέπει να στείλετε μήνυμα στο πεδίο «βοήθεια».