Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το εποχικό βοήθημα του ΟΑΕΔ

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το εποχικό βοήθημα του ΟΑΕΔ

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι - Ποια η διαδικασία

Ξεκινάει στις 15 Σεπτεμβρίου η υποβολή των αιτήσεων για το εποχικό βοήθημα και θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου σύμφωνα με απόφαση του ΟΑΕΔ που αναρτήθηκε στην διαύγεια.

Η υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους γίνεται αποκλειστικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet στην καρτέλα ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗ/ ΑΝΕΡΓΙΑ/ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΟΧΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ. Σε ότι αφορά την υποβολή της αίτησης μέσω ΚΕΠ θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες η ημερομηνία έναρξης των αιτήσεων.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι του ειδικού εποχικού βοηθήματος είναι τα άτομα που παρέχουν την εργασία στην Ελλάδα, εφ’ όσον υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ – ΕΤΑΜ) και ασκούν ένα από τα πιο κάτω επαγγέλματα.

Συγκεκριμένα, τα επαγγέλματα: του οικοδόμου, λατόμου, ασβεστοποιού, πλινθοποιού, αγγειοπλάστη, δασεργάτη, ρητινοσυλέκτη, καπνεργάτη, μουσικού μέλους του οικείου επαγγελματικού σωματείου, υποδηματεργάτη, μισθωτού ναυπηγοεπισκευαστικης ζώνης, χειριστή εκσκαπτικών, ανυψωτικών, οδοποιητικών, γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιού, τεχνικού κινηματογράφου και τηλεόρασης, χειριστή και βοηθού χειριστή κινηματογράφου, ελεγκτή κινηματογράφου και θεάτρου, ταμία κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτού τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου, σμυριδεργάτη, των χορευτών - μέλη των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων, καθώς και των τεχνικών απασχολούμενών σε ζωντανές οπτικοακουστικές εκδηλώσεις - μέλη των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων.