Βρούτσης: Έως τις 15 Σεπτεμβρίου οι πληρωμές Δώρου Πάσχα

Βρούτσης: Έως τις 15 Σεπτεμβρίου οι πληρωμές Δώρου Πάσχα

Ο υπουργός Εργασίας εξήγησε γιατί άργησε να καταβληθεί

Το γιατί άργησε να καταβληθεί το Δώρο Πάσχα στους δικαιούχους εξήγησε ο Γιάννης Βρούτσης το πρωί του Σαββάτου μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής «Καλημέρα» του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Βρούτσης εξήγησε ότι αν όντως δεν υπήρχε ειδική εντολή και προνοητικότητα για ελέγχους και διασταύρωση ίσως τελικά να δίνονταν τα ποσά αυτά που «δεν είναι δικά μας είναι των φορολογουμένων».

«Αυτό απαντά και στο ερώτημα γιατί καθυστερήσαμε να δώσουμε το δώρο Πάσχα, γιατί είμαι υποχρεωμένος να περιφρουρώ τα χρήματα του δημοσίου», πρόσθεσε ο κ. Βρούτσης και ανακοίνωσε πως οι πληρωμές του Δώρου Πάσχα θα γίνουν έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Ξεκαθάρισε πως δεν θα δοθεί δώρο Πάσχα που δεν θα αντιστοιχεί στο μισθό που είναι δηλωμένος στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ και πως σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι θα λάβουν τα ποσά που δικαιούνται.

Επιχείρηση ζήτησε για έναν εργαζόμενο Δώρο Πάσχα 1.742.000 ευρώ

Απίστευτο περιστατικό ανέφερε ο υπουργός Εργασίας το πρωί του Σαββάτου μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής «Καλημέρα» του ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, υπήρξε εταιρεία, εν μέσω πανδημίας του νέου κοροναϊού η οποία ζήτησε να λάβει για έναν και μόνο εργαζόμενο Δώρο Πάσχα ύψους 1.742.000 ευρώ.

Ο κ. Βρούτσης τόνισε πως έχει ολόκληρο φάκελο με επιχειρήσεις που ζήτησαν να λάβουν ακραία ποσά. Ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δοθεί Δώρο Πάσχα που δεν αντιστοιχεί στο μισθό εργαζομένου στο σύστημα Εργάνη. Έως τις 15 Σεπτεμβρίου θα πληρωθεί το Δώρο Πάσχα στους δικαιούχους.

«Είναι πάρα πολλές, έχω ολόκληρο φάκελο με επιχειρήσεις που ζητάνε όχι το ίδιο ποσό, διαφορετικά, αυξημένα ποσά», τόνισε ο κ. Βρούτσης.

«Διαπιστώσαμε ακραίες περιπτώσεις. Είδαμε εργαζόμενος δια μέσω της δήλωσης που υπέβαλε η ατομική επιχείρηση, να ζητάει 1.742.000 δώρο Πάσχα. Άλλη επιχείρηση 1.100.000, άλλη επιχείρηση για εργαζόμενο, 800.000, άλλη 600.000 άλλοι 50.000, πιστεύοντας ίσως, μέσα από την αφέλεια που να είχαν, ότι μέσα στην ταχύτητα των κινήσεων που κάνουμε, επειδή αποφασίζουμε γρήγορα και ταχύτατα, ίσως να μην ελεγχθούν», τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

Ειδικά για την ατομική επιχείρηση που ζήτησε 1.742.000 ευρώ, ο κ. Βρούτσης είπε ότι από την διασταύρωση με το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, αφορούσε το δώρο εργαζομένου που ο μισθός του ανέρχεται σε 1.159,84.

Παρακαλούμε περιμένετε ...