Γρεγολίμανο: Η εντυπωσιακή παραλία-αμμόγλωσσα της Βόρειας Εύβοιας

Γρεγολίμανο: Η εντυπωσιακή παραλία-αμμόγλωσσα της Βόρειας Εύβοιας

Γαλαζοπράσινα νερά και χρυσή άμμος

Εξωτικά νερά, χρυσή άμμο και μια ατελείωτη έκταση αμμουδιάς είναι η εικόνα που θα συναντήσεις όταν φτάσεις στο Γρεγολίμανο της Βόρειας Εύβοιας. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή αμμόγλωσσα από αυτές που σου υπενθυμίζουν ότι οι θησαυροί της Ελλάδας είναι ατελείωτοι και το μόνο που χρειάζεται είναι διάθεση για να τους εξερευνήσεις. Ο συγκεκριμένος θησαυρός βρίσκεται περίπου 3 ώρες μακριά από την Αθήνα και αξίζει να κάνεις μια διήμερη απόδραση εκεί για να τον απολαύσεις.

Η παραλία Γρεγολίμανο ανήκει στην πραγματικότητα στον ομώνυμο οικισμό της Βόρειας Εύβοιας. Η συγκεκριμένη παραλία είναι από αυτές που δεν συναντάς συχνά στην Ελλάδα λόγω του σχήματός της. Τα νερά είναι κρυστάλλινα και γαλαζοπράσινα και η άμμος χρυή και αφράτη. Λες και βρίσκεσαι σε κάποιον εξωτικό προορισμό.

Στην παραλία Γρεγολίμανο θα βρεις καθαρά και ήρεμα νερά και μια απέραντη θέα στο γαλάζιο. Το πιθανότερο είναι ότι θα μείνεις έως το βράδυ για να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα. Στην παραλία υπάρχει μια μικρή οργάνωση αλλά καλό είναι να έχεις μαζί σου τον απαραίτητο εξοπλισμό για να μπορέσεις να απολαύσεις τον ήλιο και τη θάλασσα. Η συγκεκριμένη παραλία αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της ομορφιάς και των εντυπωσιακών ακτών που σου προσφέρει η Εύβοια.

Πώς θα φτάσεις στο Γρεγολίμανο

Η απόσταση από την Αθήνα είναι περίπου 3 ώρες. Η διαδρομή δεν είναι δύσκολη αλλά δεν είναι μια απόσταση που κάνεις για μονοήμερη εκδρομή. Όταν θα φτάσεις μπορεί να νομίζεις ότι πρόκειται για ιδιωτική παραλία λόγω του ξενοδοχείου που βρίσκεται εκεί αλλά η παραλία είναι ελεύθερη για κολύμπι από όλους τους λουόμενους που θέλουν να απολαύσουν τα εξωτικά νερά και την απαλή, χρυσή άμμο. Δες ΕΔΩ πού ακριβώς βρίσκεται η παραλία Γρεγολίμανο και πώς μπορείς να φτάσεις.

Για να έχεις μια εικόνα της παραλίας από ψηλά, μπορείς να παρακολουθήσεις το βίντεο από το κανάλι Up Drones του Youtube.

Μην χάσεις

Εκτός από την παραλία Γρεγολίμανο, αξίζει να επισκεφθείς στην περιοχή και την παραλία Μύλος. Μια εξίσου γραφική και εντυπωσιακή αμμουδιά η οποία έχει για σήμα κατατεθέν της έναν γραφικό ανεμόμυλο στη μέση της. Αν είσαι λάτρης των σπορ, θα ευχαριστηθείς ακόμη περισσότερο καθώς ο μικρός και πεντακάθαρος αυτός κόλπος, ενδείκνυεται για τέτοιου είδους δραστηριότητες.

Πηγή: exploringgreece.tv