Κερδίζει έδαφος η υπεράκτια αιολική ενέργεια – Εντυπωσιακή αύξηση κατά 319%

Κερδίζει έδαφος η υπεράκτια αιολική ενέργεια – Εντυπωσιακή αύξηση κατά 319%

Η έρευνα του BloombergNEF κάνει λόγο για εκτίναξη και το νέο έτος

Η χρηματοδότηση για έργα υπεράκτιας αιολικής ενέργειας το πρώτο μισό του 2020 έφτασε τα 35 δισεκατομμύρια δολάρια, αύξηση 319% από χρόνο σε χρόνο και υψηλότερο από το 2019, όντας έτος ρεκόρ με 32 δισ. δολάρια, σύμφωνα με νέα έρευνα του BloombergNEF.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το energypress.gr, οι συνολικές επενδύσεις σε νέα ισχύ ανανεώσιμης ενέργειας με εξαίρεση τα μεγάλα υδροηλεκτρικά φράγματα άνω των 50 MW έφτασαν τα 132,4 δισ. δολάρια το πρώτο μισό του 2020, αύξηση 5% από τα 125,8 δισ. δολάρια που καταγράφηκαν την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έκθεσης, ο επικεφαλής του τμήματος αιολικών αναλύσεων του BNEF Tom Harries ανέφερε: «Η υπεράκτια αιολική ενέργεια ευνοείται από την κατά 67% μείωση του μεσοσταθμικού κόστους με σημείο αναφοράς το 2012, και τις επιδόσεις των τελευταίων, γιγαντιαίων ανεμογεννητριών».

Αναφερόμενος στις προοπτικές του κλάδου, υπογράμμισε, ότι εκτιμάει μια επιβράδυνση των επενδύσεων στο κλάδο το δεύτερο μισό του χρόνο παγκοσμίως, με πιθανότητες μιας νέας εκτίναξης σε επίπεδα ρεκόρ στις αρχές του επόμενου χρόνου.