Οι τέσσερις βασικοί κανόνες για να πετύχει η αποταμίευση

Οι τέσσερις βασικοί κανόνες για να πετύχει η αποταμίευση

Απλές καθημερινές συνήθειες

Η αποταμίευση δεν είναι είναι εύκολη υπόθεση και θέλει πρόγραμμα και την τήρησή του φυσικά. Κι αυτό γιατί μπορεί να ξεκινήσει με τις καλύτερες προθέσεις αλλά τελικά να βρεθείτε με μηδέν εις το πηλίκο χωρίς να καταλάβετε το γιατί.

Αν ωστόσο τηρείτε τους παρακάτω τέσσερις κανόνες έχετε πολλές πιθανότητες η αποταμίευση να πετύχει και μάλιστα σε πολύ καλό βαθμό...

Μην πάτε για ψώνια χωρίς λίστα

Το να πηγαίνεις για ψώνια στο σούπερ μάρκετ χωρίς λίστα είναι από τις μεγαλύτερες παγίδες. Μπορείς να γλιτώσεις πολλά ευρώ την εβδομάδα αν πας αποφασισμένος για το τι θες να πάρεις ακριβώς.

Μην είστε παρορμητικοί με τις αγορές προσωπικών ειδών

Επειδή το είδες δε σημαίνει ότι σου είναι και απαραίτητο. Σκέψου μερικές μέρες αν όντως θες το ρούχο ή το gadget που είδες και έπειτα αν όντως το χρειάζεσαι προχώρησε στην αγορά του.

Βάλτε στόχους

Βοηθά πολύ να έχετε κουμπαρά για συγκεκριμένο στόχο. Όσο πιο ισχυρό το κίνητρο τόσο πιο γρήγορα θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα και θα ξανασκεφτείτε να αγοράσετε κάτι που δεν χρειάζεστε.

Ταπεράκι στη δουλειά

Ίσως θα έπρεπε να είναι στη θέση νούμερο 1 αυτής της λίστας. Γιατί το φαγητό απ' έξω μπορεί να φτάσει μηνιαίως ποσό που ούτε καν φαντάζεστε. Πάρτε, λοιπόν, σνακ και φαγητό από το σπίτι και δείτε τον κουμπαρά σας να γεμίζει γρήγορα.