ΟΠΕΚΑ: Στα Κέντρα Κοινότητας πλέον οι αιτήσεις για προνοιακά επιδόματα

ΟΠΕΚΑ: Στα Κέντρα Κοινότητας πλέον οι αιτήσεις για προνοιακά επιδόματα

Όσοι τις είχαν υποβάλλει ηλεκτρονικά, θα ενημερωθούν με sms ή email για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά

Η διοίκηση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) ανακοίνωσε ότι από σήμερα 20 Μαΐου 2020 επιστρέφει στην κανονικότητα και στην ολοκληρωμένη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τα προνοιακά αναπηρικά επιδόματα, όπως ακριβώς ίσχυε προ των έκτακτων μέτρων λόγω του κοροναϊού.

Το μέτρο υποβολής αιτήσεων μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ, το οποίο ίσχυσε κατά την περίοδο της καραντίνας, αποσκοπούσε αποκλειστικά και μόνον στο να αποφευχθεί η μετακίνηση των πολιτών στα Κέντρα Κοινότητας. Στο εξής, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επικοινωνούν με τα Κέντρα Κοινότητας του τόπου κατοικίας τους.

Εκείνοι οι οποίοι έχουν ήδη υποβάλει διαδικτυακά την αίτησή τους στον ΟΠΕΚΑ, θα ενημερωθούν με sms, με τηλεφωνική επικοινωνία ή μέσω email, για να συγκεντρώσουν και να προσκομίσουν αρμοδίως τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Παράλληλα, η διοίκηση του ΟΠΕΚΑ γνωστοποίησε ότι από σήμερα 20 Μαΐου 2020, επιστρέφει στην κανονικότητα και στην πλήρη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση του επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης-Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, όπως ακριβώς ίσχυε προ των έκτακτων μέτρων, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων, ότι εκείνοι οι οποίοι έχουν ήδη υποβάλει διαδικτυακά την αίτησή τους στον ΟΠΕΚΑ θα ενημερωθούν, μέσω τηλεφώνου, για να συγκεντρώσουν και να προσκομίσουν αρμοδίως τα απαραίτητα δικαιολογητικά.