Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν θα ζητήσουμε πίσω χρήματα από τις επιχειρήσεις

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν θα ζητήσουμε πίσω χρήματα από τις επιχειρήσεις

«Η οικονομία μας κάνει τα πρώτα της δειλά βήματα»

Στο τι θα ισχύσει το Μάιο για τις επιχειρήσεις, όταν και θα ξεκινήσει η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Γίναμε παράδειγμα προς μίμηση για τον τρόπο που αντιμετωπίσαμε την υγειονομική κρίση. Τώρα μπαίνουμε στη δεύτερη φάση, την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων. Στα πλαίσια αυτής της νέας φάσης το Υπουργείο Ανάπτυξης έχει προχωρήσει σε πολύ σκληρή προετοιμασία. Η οικονομία μας κάνει τα πρώτα της δειλά βήματα».

Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε τα εξής:

- Θέσαμε σε κυκλοφορία το πρώτο εργαλείο, αυτό είναι η παροχή κεφαλαίου κινήσεως σε όλες εκείνες τις επιχειρήσεις που είναι ενήμερες. Το πρόγραμμα συνεχίζεται μέχρι εξαντλήσεως των πόρων
- Στις πρώτες μέρες του Μαΐου θα τεθεί σε κυκλοφορία το δεύτερο εργαλείο, την παροχή κεφαλαίου κινήσεως εγγυμένου δανείου και σε άλλες επιχειρήσεις. Λάβαμε την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αυξήσουμε τον προϋπολογισμό κατά 200 εκκατομύρια.
- Τρίτον στην ειδική πλατφόρμα που στήσαμε για να μπορούν οι επιχειρήσεις να πάρουν τα δάνεια των επιχειρήσεων τους έχει ήδη εγκριθεί το μεγαλύτερο μέρος των δανείων αυτών.
- Οι επιχειρήσεις να είναι προσεκτικές στην υποβολή των αιτήσεων καθώς παρουσιάζονται γραφειοκρατικά προβλήματα.
- Τα χρήματα αυτά δεν θα ζητηθούν ποτέ πίσω από της επιχειρήσεις.
- Ήδη έχουμε στείλει στον κ. Σκυλακάκη την έναρξη δυο νέων κύκλων στον αναπτυξιακό νόμο και για τις μικρές επιχειρήσεις..