ΟΑΕΔ: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα των 400 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους

ΟΑΕΔ: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα των 400 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους

Μέχρι πότε θα παραμείνει ανοιχτή

Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης μίλησε για τη διαδικασία υποβολής της αίτησης για το επίδομα των 400 ευρώ, που αφορά τους μακροχρόνια άνεργους, όπως εξήγγειλε η κυβέρνηση.

Ο κ. Πρωτοψάλτης μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA ανέφερε ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει την Πέμπτη 23/4 και θα παραμείνει ανοιχτή έως και την Κυριακή 3/5.

Δικαιούχοι του επιδόματος είναι όσοι έγιναν μακροχρόνια άνεργοι την περίοδο από την 1η Απριλίου 2019 έως τις 16 Απριλίου 2020.

Σε αυτή την πλατφόρμα μπορούν να εισέλθουν οι 168.000 μακροχρόνια άνεργοι οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις και είτε να καταχωρίσουν τα στοιχεία τους είτε να επιβεβαιώσουν ή να επικαιροποιήσουν το IBAN τους είτε να μην προβούν σε καμία ενέργεια. Όπως ανέφερε ο διοικητής του ΟΑΕΔ η ακριβής ιστοσελίδα θα γίνει γνωστή μέσα στη μέρα.

Όσοι από αυτούς προχωρήσουν σε καταχώριση στοιχείων θα πληρωθούν πριν από τις 3 Μαΐου σε αντίθεση με όσους δεν κάνουν κάποια τροποποίηση ή οποιαδήποτε άλλη ενέργεια στο λογαριασμό τους, στους οποίους το επίδομα θα καταβληθεί μετά τις 3 Μαΐου.

Αξίζει να σημειωθεί πως στον πενταψήφιο αριθμό 11320 μπορούν οι πολίτες να απευθυνθούν για οποιαδήποτε διευκρίνιση.