Βορίδης: 12.000 συντάξεις αγροτών μέσω του e-EΦΚΑ

Βορίδης: 12.000 συντάξεις αγροτών μέσω του e-EΦΚΑ

«Παρακάμπτονται γραφειοκρατικές αγκυλώσεις δεκαετιών» τόνισε ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

Περίπου 12.000 συντάξεις αγροτών αναμένεται να εκδοθούν από την πιλοτική λειτουργία της νέας διαδικασίας απονομής κύριας σύνταξης «ΑΤΛΑΣ» στον e-ΕΦΚΑ. Μετά από συνεννόηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση οι αποφάσεις συντάξεων γήρατος αγροτών, τέως ΟΓΑ, χωρίς διαδοχική ασφάλιση, θα εκδίδονται «με το πάτημα ενός κουμπιού» παρακάμπτοντας έτσι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις δεκαετιών.

«Ο εκσυγχρονισμός του συστήματος παροχής συντάξεων αποτελεί βασική προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας και το γεγονός ότι σε αυτόν εντάχθηκαν πρώτοι οι αγρότες καταδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του υπουργού Εργασίας αλλά πρωτίστως του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για τους απόμαχους του πρωτογενούς τομέα» ανέφερε ο κ. Βορίδης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σημειώνεται ότι αυτός ο τρόπος έκδοσης των συντάξεων αποτελεί εφαρμογή του νόμου 4670/2020 που ψηφίστηκε πρόσφατα και με τον οποίο εντάχθηκαν για πρώτη φορά στην ηλεκτρονική διαδικασία και οι αγρότες του τέως ΟΓΑ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...