Η ΕΚΤ και οι φόβοι χρηματοπιστωτικού κατακερματισμού της Ευρωζώνης

Η ΕΚΤ και οι φόβοι χρηματοπιστωτικού κατακερματισμού της Ευρωζώνης

Η Τράπεζα προετοιμάζεται για μία μεγάλη συρρίκνωση της οικονομίας της Ευρωζώνης

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να κάνει περισσότερα, για να αποτρέψει έναν χρηματοπιστωτικό κατακερματισμό στην Ευρωζώνη, δήλωσε σήμερα το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ίζαμπελ Σνάμπελ, μετά τη σημαντική αύξηση στη διαφορά των αποδόσεων μεταξύ των ιταλικών και των γερμανικών ομολόγων.

«(Η ΕΚΤ) είναι έτοιμη να προσαρμόσει όλα τα μέσα της, όπως πρέπει…, για να αποφύγει έναν κατακερματισμό, που μπορεί να εμποδίσει την ομαλή μετάδοση της νομισματικής πολιτικής μας», τόνισε η Σνάμπελ.

Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προετοιμάζεται για μία «μεγάλη συρρίκνωση» της οικονομίας της Ευρωζώνης και μία, τουλάχιστον στην αρχή, μείωση του πληθωρισμού, δήλωσε η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στη συνεδρίαση της Διεθνούς Νομισματικής και Χρηματοπιστωτικής Επιτροπής (IMFC).

«Στην Ευρωζώνη, τα νεότερα οικονομικά στοιχεία, ιδιαίτερα τα αποτελέσματα τελευταίων ερευνών, έχουν αρχίσει να δείχνουν πρωτοφανείς μειώσεις, που υποδηλώνουν μία μεγάλη συρρίκνωση της παραγωγής στην Ευρωζώνη, καθώς και ταχεία επιδείνωση των αγορών εργασίας», είπε η επικεφαλής της ΕΚΤ.