Μείωση ενοικίων 40% και τον Απρίλιο – Ποιοι την δικαιούνται

Μείωση ενοικίων 40% και τον Απρίλιο – Ποιοι την δικαιούνται

Τι προβλέπει τροπολογία του υπ. Οικονομικών

Η έκπτωση του 40% παρέχεται και στα ενοίκια που καταβάλλουν οι επιχειρήσεις που πλήττονται από την εξάπλωση του κοροναιού καθώς και στους εργαζόμενους σε αυτές.

Αυτό προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών με την οποία επεκτείνεται η μείωση του μισθώματος επαγγελματικών μισθώσεων και μισθώσεων κύριας κατοικίας κατά 40% για τον μήνα Απρίλιο, ώστε να καλυφθούν και οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί δραστικά από την πανδημία, καθώς και οι εργαζόμενοι σε αυτές.

Με τη διάταξη, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, επεκτείνεται στις πληγείσες επιχειρήσεις το μέτρο που ήδη ισχύει για τις επιχειρήσεις οι οποίες διέκοψαν τη δραστηριότητά τους με κρατική εντολή. Παράλληλα, επιτυγχάνεται η ίση μεταχείριση εργαζομένων που πλήττονται λόγω της αναστολής των συμβάσεων εργασίας τους, ώστε να δικαιούνται μερική καταβολή στη σύμβαση μίσθωσης κύριας κατοικίας όχι μόνο οι απασχολούμενοι σε επιχείρηση της οποίας ανεστάλη ή απαγορεύθηκε η λειτουργία με κρατική εντολή, αλλά και οι εργαζόμενοι των οποίων ανεστάλη η σύμβαση εργασίας, λόγω του γεγονότος ότι η επιχείρηση στην οποία απασχολούνται έχει πληγεί.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών για όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι επωμίζονται την προσωρινή και έκτακτη μείωση του μισθώματος, στο πλαίσιο του διαμοιρασμού των βαρών εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, προβλέπεται αναστολή καταβολής φορολογικών υποχρεώσεων και δόσεων ρυθμίσεων φορολογικών οφειλών για 4 μήνες ή, σε περίπτωση που δεν κάνουν χρήση της αναστολής και πληρώσουν εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών, έκπτωση 25% επί των παραπάνω υποχρεώσεων.

4
σχόλια
 1. avatar Ένοικος

  Τι αδικία ρε Αλέξανδρε, ο ενοικιαστής που χάνει το εισόδημα του από που θα βρει να στα δώσει;
  Τον εργαζόμενο που θα πάρει 800 ευρώ το σκέφτηκες και θες το ενοίκιο σου ολόκληρο;
  Με την ίδια λογική κι αυτός να μη ζητήσει 800 ευρώ αλλά όσα έπαιρνε.
  Κλαίνε οι χήρες κλαίνε κι παντρεμένες μου φαίνεται.

 2. avatar Αλέξανδρος

  Ρε παιδιά ...έλεος πάλι στο στόχαστρο οι ιδιοκτήτες ακινήτων??? .Τι νέα κλεψιά ειναι αυτή .Γιατί δε μιλάτε εσεις τα ΜΜΕ γι αυτη τη κατάφωρη αδικία ?...γιατι δε λέτε την αλήθεια οτί ΔΕΝ ειναι κρατική χορηγία αλλά ωμή, άδικη και ξεδιάντροπη επίταξη εισοδήματος σε μιά μερίδα πολιτών και μόνο .Γιατί το παρουσιάζεται σαν χορηγία του κράτους?....Εαν πρέπει να βοηθήσουμε ...να το πράξουμε συλλογικά..Ναι όλοι μας να βάλουμε πλάτη ...όμως αναλογικά στο καθένα βάση αντικειμενικών εισοδηματικών κριτηρίων.Κρίμα για τη ΝΔ και είχα καλή εικόνα ...νιώθω εξαπατημένος και σαν να με έχουν κλέψει με το χειρότερο τρόπο ....Ντροπή και Αλητεία ειναι ο τρόπος που παρουσιάζεται.... ότι δηθεν ειναι Κρατική χορηγία...τι να την κάνω ρε εσύ την παράταση των φορολογικών μου υποχρεώσεων όταν δε χρωστάω αλλά και να χρωστούσα σιγά το μεγάλο δώρο ...ειναι σαν να μας δουλεύουν κι απο πάνω ...και Κερατάς και Δαρμένος δηλαδή ...απο την αλλη πρώτη φορά βλέπω τέτοια φίμωση και χειραγώγηση ΜΜΕ ...μήπως θα πρέπει να ανησυχώ που τολμώ και γράφω την αλήθεια ...ενα θα σας πω ...το μέτρο... πλήττει καταφορά και στοχευμένα τους ιδιοκτήτες μικρών σπιτιών αυτούς που πάντα έβαζαν πλάτη και πλήρωναν τα σπασμένα χωρίς να φταίνε και φυσικά δεν είναι οι πιο πλούσιοι αλλά νοικοκύρηδες που φρόντιζαν με στερήσεις και σκληρή δουλειά να έχουν ένα συμπλήρωμα εισοδήματος ή να δώσουν κάτι στα παιδιά τους ....Θα μπορούσα να γράψω πολλά περισσότερα αλλα σταματάω εδώ...Ντροπή τους ..!

  1. avatar Ένοικος

   Άσε μας ρε φιλαράκι, εδώ οι εργαζόμενοι μένουν με 800 ευρώ και την αγωνία για το αν θα έχουν δουλειά όταν τελειώσει όλο αυτό κι εσύ μας λες για τα 400 ευρώ που θα χάσεις για δυο μήνες;
   Ντροπή σε εσένα θα πω εγώ, γιατί το σπιτάκι σου εκεί θα είναι και μετά τους δυο μήνες και θα το τσιμπάς το ενοίκιο.

  2. avatar Σάκης

   Φίλε πολύ σωστά τα λες . Ετσι ακριβώς είναι. Καλά κανει η κυβέρνηση και στηρίζει όλους αυτούς που χάνουν το εισόδημα τους αυτή την περίοδο, αλλά τα λεφτα που τους χαρίζει ας τα παρει απο τους δημοσιους υπαλληλους που έτσι κι αλλιώς υποαπασχολούνται αυτή την περίοδο με την κατ' οικον εργασία. Αφου μιλάμε για κοινωνική αλληλεγγύη δε μπορεί μια μερίδα ανθρώπων να μην έχουν θιχθεί καθόλου απο την οικονομική πια κρίση, με μια μικρή έστω μείωση του μισθού τους και να την πληρώνουν πάντα οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ιδιώτες. Πολλοί απ' αυτούς εξ άλλου ζούν πια απο αυτά τα ενοίκια που εισπράττουν....

Παρακαλούμε περιμένετε ...