Μέτρα στήριξης ζητούν από την κυβέρνηση οι τουριστικοί πράκτορες της Β. Ελλάδας

Μέτρα στήριξης ζητούν από την κυβέρνηση οι τουριστικοί πράκτορες της Β. Ελλάδας

«Τον τελευταίο μήνα βιώνουμε μια πρωτοφανή κρίση λόγω της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού»

Μέτρα στήριξης ζητούν από την κυβέρνηση οι τουριστικοί πράκτορες της Βόρειας Ελλάδας, καθώς, όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης Βύρων Θεολόγης, έχουν δεχτεί ένα σημαντικό οικονομικό πλήγμα και βρίσκονται σε αναμονή των εξελίξεων, προσπαθώντας όπως όλοι να διαχειριστούν αυτήν την πρωτοφανή κρίση.

«Τον τελευταίο μήνα βιώνουμε μια πρωτοφανή κρίση λόγω της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού. Αυτή τη στιγμή, οι ακυρώσεις των οργανωμένων ταξιδιών, οδικών και αεροπορικών, στη Βόρεια Ελλάδα αγγίζει το 85% ενώ έχει χαθεί μια σημαντική αγορά, αυτή της Τουρκίας, όπου πλέον δεν πραγματοποιούνται καθόλου ταξίδια. Έχουμε χάσει επίσης όλους τους τουρίστες από Βαλκάνια και Ισραήλ, που για τη Β. Ελλάδα ήταν από τις πιο σημαντικές αγορές», σημείωσε ο κ. Θεολόγης.

Την ίδια ώρα, η ακύρωση των σχολικών εκδρομών ήταν ένα ακόμη μεγάλο πλήγμα, καθώς με τον συγκεκριμένο τομέα ασχολείται το 20-30% των περίπου 1120 τουριστικών γραφείων που αριθμεί η Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΤΓΜΘ. «Αυτή τη στιγμή, για εμάς έχει χαθεί το Πάσχα και όλος ο κόπος, ο χρόνος και τα χρήματα που επενδύσαμε για να διαμορφώσουμε τα τουριστικά προϊόντα μας. Είμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση αλλά ελπίζουμε να σύντομα να βγούμε από αυτήν την κρίση. Για αυτό χρειαζόμαστε τη στήριξη της Πολιτείας», σημείωσε ο κ. Θεολόγης.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό

Με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι τουριστικοί πράκτορες της Βόρειας Ελλάδας ζητούν από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε συγκεκριμένα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι αρνητικές οικονομικές συνέπειες. Τα μέτρα περιλαμβάνουν τη χορήγηση φορολογικής- ασφαλιστικής ενημερότητας για 4 μήνες για την επιχείρηση και την αναστολή καταβολής Φ.Π.Α για την επιχείρηση για 4 μήνες. Επίσης, ζητούν από την κυβέρνηση να επιτρέψει να γίνει η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών των επομένων 4 μηνών σε περίοδο ενός έτους, τόσο για τους εργοδότες όσο και για τους εργαζομένους.