Τι αλλάζει στα συμβόλαια των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας

Τι αλλάζει στα συμβόλαια των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας

Έρχονται μειώσεις στα πακέτα και αυξήσεις των προσφερόμενων δεδομένων

Στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» δημοσιεύθηκε σχέδιο της κυβέρνησης για έμμεσες και ενδεχομένως και άμεσες μειώσεις στα συμβόλαια των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, αλλά και αύξηση -µέχρι διπλασιασμού- των προσφερόμενων δεδομένων ανά πακέτο σύνδεσης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το σχέδιο βρίσκεται σε επεξεργασία και αναμένεται να ανακοινωθεί το πρώτο δεκαήμερο του ∆εκεµβρίου, ύστερα και από τη σαφή παραίνεση τόσο του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και του αρμόδιου υπουργού Ψηφιακής ∆ιακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, προς τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να μειώσουν τις υψηλές χρεώσεις δεδομένων.

Οι συζητήσεις είναι πλέον σε πολύ προχωρηµένο στάδιο και εντός των προσεχών ημερών, θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις για τη δέσµευση των εταιρειών στον εξορθολογισµό των τιμολογίων προς τα κάτω.

Σύμφωνα με όσα επισημαίνουν στο «Εθνος της Κυριακής» όλα τα εµπλεκόµενα μέρη, είναι αδύνατον η κίνηση αυτή να αφορά σε μια οριζόντια μείωση, ίδια για κάθε πάροχο, δεδομένου ότι πρόκειται για μια αυτορρυθμιζόμενη ελεύθερη αγορά, ενώ υπάρχει και το κρίσιμο ζήτημα του ανταγωνισμού μεταξύ των εταιρειών και το «αγκάθι» της υπερφορολόγησης του κλάδου.

Κερδισμένοι ωστόσο θα είναι οι συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας που θα δουν το τελικό ποσό που πληρώνουν να μειώνεται είτε τις παρεχόμενες υπηρεσίες να πολλαπλασιάζονται, ειδικά όσον αφορά τη χρήση δεδομένων με την ίδια χρέωση. Αυτό συνεπάγεται µια έμμεση μείωση στα συμβόλαια, δεδομένου ότι οι καταναλωτές θα καλύπτονται από χαμηλότερα σε τιμή συμβόλαια τα οποία αναμένεται να προσφέρουν περισσότερα δεδομένα (data).

Σε κάθε περίπτωση, καταλήγει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, είναι βέβαιο ότι θα αναπροσαρμοστεί η εμπορική πολιτική των εταιρειών, καθώς ο σχεδιαζόμενος διπλασιασμός των παρεχόμενων δεδομένων, ακόμα κι αν αποφασιστεί να ακολουθηθεί αρχικά από έναν και μόνο πάροχο που θα πάρει την απόφαση να «θυσιάσει» τμήμα του µέσου εσόδου του ανά χρήστη, αναγκαστικά θα συμπαρασύρει και τους υπόλοιπους για λόγους ανταγωνισµού.Οι αλλαγές αναμένεται να ισχύσουν τόσο σε παλαιά όσο και σε νέα συμβόλαια.

1
σχόλιο
  1. avatar GeorgeGe

    Eπιτρέψτε μου απλά να αναφωνήσω, ΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ! και για του λόγου το αληθές, ρίξτε σας παρακαλώ μια ματιά σε ένα πρόσφατο αντίγραφο λογαριασμού τηλεφωνίας (2η σελ. σημαντικές ενημερώσεις). Εκεί θα δείτε ότι υπάρχουν από 11-12-19 ΑΥΞΗΣΕΙΣ, κι εκ των ύστερων θα ανακοινώσουν την δήθεν μείωση της τιμής των δεδομένων στο κινητά! για να ρίξουν, "στάχτη στα μάτια"!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...