«Ψάχνουν συνέχεια οικόπεδα στα νότια προάστια»

«Ψάχνουν συνέχεια οικόπεδα στα νότια προάστια»

Ο πρόεδρος των μεσιτών Αθήνας-Αττικής Λευτέρης Ποταμιάνος μιλάει στο news.gr για την κίνηση του Real Estate στο παραλιακό μέτωπο ενόψει Ελληνικού

Η αγορά του Real Estate είναι υπ’ ατμόν περιμένοντας την κατασκευή του Ελληνικού. Παρά το γεγονός πως την τελευταία διετία υπήρξε ήδη μια άνοδο στις τιμές και την ζήτηση ειδικά κατοικιών, η προσμονή του Ελληνικού έχει κάνει πολλούς ενδιαφερόμενους να αναζητούν μετ’ επιτάσεως αναξιοποίητα οικόπεδα προκειμένου να χτίσουν.

Συνέντευξη στον Μαρίνο Γκασιάμη

Ο πρόεδρος των μεσιτών Αθήνας-Αττικής Λευτέρης Ποταμιάνος μιλώντας στο news.gr επεσήμανε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων πως «ψάχνουν συνέχεια οικόπεδα στα νότια προάστια»

Μας είπε συγκεκριμένα: «Επί της ουσίας δεν έχει αλλάξει κάτι. Κάποια ακίνητα έχουν προεξοφλήσει τις τιμές τις οποίες πιθανόν να λάμβαναν την αύξηση που θα είχαν λόγω της κατασκευής του Ελληνικού.

Παρόλα αυτά πουλήθηκαν και πολλά ακίνητα στο πρόσφατο παρελθόν και ειδικά την τελευταία διετία σε όλο το παραλιακό μέτωπο. Όλοι είναι σε μια στάση αναμονής τώρα να δουν πότε θα ξεκινήσουν τα έργα ώστε να πάρουν περαιτέρω αυξήσεις τα ακίνητα.

Δηλαδή αυτή την στιγμή είναι σε μια στάση περιμένοντας να ξεκινήσει ένας νέος γύρος.

Αυτή είναι η πραγματικότητα αυτή την στιγμή.

Για το πόσο έχουν αυξηθεί οι τιμές στην περιοχή αυτή λόγω του Ελληνικού θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων, όχι μόνο του Ελληνικού.

Επειδή είναι πολύ πρόσφατο ακόμα το «τρέξιμο» για να αρχίσει το έργο, δεν έχει δείξει ακόμα πόσο μπορεί να πήρε, παρόλα αυτά η όλη αύξηση της παραλίας που είναι συνονθύλευμα, πολλών παραγόντων, την τελευταία διετία, είναι αρκετά καλή μπορεί να φτάνει και το 30%.

Μιλάμε κυρίως για κατοικίες. Τα επαγγελματικά ακίνητα έχουν κι αυτά δείξει μια μικρή αύξηση στην παραλία αλλά πρόκειται για τα πρώτης γραμμης.

Αυτό που αρχίζει να έχει μεγάλη κινητικότητα στην παραλία είναι η γη. Οι αγοραπωλησίες οικοπέδων. Τώρα με την αναστολή του ΦΠΑ, θα χτιστούν νέες κατοικίες που θα βγουν προς διάθεση. Υπάρχει ζήτηση και ως εκ τούτου και ιδιαίτερη κινητικότητα. Ψάχνουν συνέχεια οικόπεδα στα νότια προάστια.

Τα καλά οικόπεδα βέβαια δεν είναι και πολλά. Η ζήτηση είναι και από ξένες εταιρείες και από ελληνικές με στόχο την ανέγερση πολυκατοικιών. Υπάρχει λοιπόν μια πρόβλεψη για περαιτέρω άνοδο της αγοράς σε συνδυασμό με την αναστολή του ΦΠΑ. Πάνε λοιπόν να προλάβουν την κατασκευή του Ελληνικού ώστε να πουλήσουν σε υψηλότερη τιμή».