Σταϊκούρας: Πιθανή μείωση του ΕΝΦΙΑ μέσα στο 2020

Σταϊκούρας: Πιθανή μείωση του ΕΝΦΙΑ μέσα στο 2020

Στόχος της κυβέρνησης η μείωση του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης

Ενδεχόμενη μείωση του ΕΝΦΙΑ μετά τον Μάιο του 2020, προανήγγειλε ο Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο υπ. Οικονομικών ανέφερε ότι μεταξύ των στόχων του κυβερνητικού επιτελείου είναι η μείωση του τέλους επιτηδεύματος, της εισφοράς αλληλεγγύης ενώ έκανε λόγο για αλλαγές σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας, αλλά και τη φορολοταρία, μέσα στον μήνα.

Επιπλέον, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι μελετώνται κίνητρα και για τους πολίτες και για τους επαγγελματίες, προκειμένου να μειωθεί η φοροδιαφυγή. «Αυτό θα αφορά και τη φορολοταρία που πλέον δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους πολίτες», είπε χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση μελετά πέραν των 1.000 ευρώ που δίνονται σήμερα, να επιβραβεύονται οι ηλεκτρονικές συναλλαγές ακόμα και σε είδος.

«Θα υλοποιήσουμε τις αποφάσεις των δικαστηρίων για τα αναδρομικά»

Αναφορικά με τα αναδρομικά των συνταξιούχων, ο Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε στον ΑΝΤ1: «Θα υλοποιήσουμε τις αποφάσεις των δικαστηρίων στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων μας» ενώ επισήμανε ότι ωριμάζουν οι συνθήκες προκειμένου το 2020, μαζί με τους θεσμούς, να εξεταστεί η μείωση των δημοσιονομικών στόχων. «Θέλουμε να είναι στο 2% το πλεόνασμα από το 2021», κατέληξε ο υπ. Οικονομικών.