Αναβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες ο Standard & Poor’s

Αναβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες ο Standard & Poor’s

Σε Β από Β- την Εθνική, την Eurobank και την Alpha, διατήρησε αμετάβλητη την Πειραιώς

Στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης τριων εκ των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών και την διατήρηση στην ίδια βαθμίδα της τέταρτης, προχώρησε σήμερα Παρασκευή ο οίκος Standard & Poors.

Συγκεκριμένα, ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης αναβάθμισε από την κατηγορία Β- σε Β την Εθνική Τράπεζα, της Eurobank και την Alpha Bank, ενώ διατηρεί αμετάβλητη την αξιολόγηση στο Β- για την Τράπεζα Πειραιώς, αναβαθμίζοντας όμως τις προοπτικές της σε θετικές από σταθερές.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση του οίκου, η συνεχιζόμενη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, αλλά και του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα, συνεχώς επεκτείνεται, γεγονός το οποίο είναι σαφώς θετικό για το οικονομικό προφίλ των ελληνικών τραπεζών.

Ο οίκος εκτιμά ακόμη, ότι η ελληνική οικονομία θα εμφανίσει μέσο ρυθμό ανάπτυξης 2,5% μεταξύ 2019 και 2020, δηλαδή υψηλότερο από τον αντίστοιχο μέσο όρο της Ευρωζώνης. Τονίζει ακόμη, ότι υπάρχει πιθανότητα αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας εντός του επόμενου 12μηνου, κάτι το οποίο άλλωστε υποδεικνύει και το γεγονός, ότι κατά τον Standard & Poor’s οι προοπτικές της είναι θετικές.