Σταϊκούρας: Αποτέλεσμα της πολιτικής μας η θετική αξιολόγηση του οίκου DBRS

Σταϊκούρας: Αποτέλεσμα της πολιτικής μας η θετική αξιολόγηση του οίκου DBRS

Αναβάθμισε την ελληνική οικονομία με την προοπτική να διαμορφώνεται σε «θετική»

Την ικανοποίηση του για την αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο DBRS εξέφρασε με δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων, ότι είναι αποτέλεσμα των «μεθοδικών πρωτοβουλιών της σημερινής κυβέρνησης».

Ειδικότερα, ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης DBRS, ο οποίος είναι αναγνωρισμένος από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αλλά όχι από άλλους διεθνείς οργανισμούς, όπως το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα, προχώρησε στην αναβάθμιση της χώρας, με την προοπτική της πλέον να διαμορφώνεται από «σταθερή» σε «θετική». Όπως αναφέρει στην έκθεσή του ο οίκος αξιολόγησης, στην ελληνική οικονομία έχει σημειωθεί πρόοδος σε σχέση με την προηγούμενη αξιολόγηση.

«Αυτή η εξέλιξη είναι το αποτέλεσμα τόσο μακροχρόνιων θυσιών της ελληνικής κοινωνίας, όσο και μεθοδικών πρωτοβουλιών της σημερινής κυβέρνησης» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών. Έσπευσε δε να προσθέσει, ότι «υπάρχει μία νέα κυβέρνηση, με ισχυρή δέσμευση να υλοποιήσει το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα, η ενεργητική διαχείριση του δημοσίου χρέους έχει εδραιώσει την πρόσβαση στις αγορές, αποπληρώνεται το ακριβό μέρος του δανείου του ΔΝΤ, υπήρξε πλήρης άρση των capital controls, ενώ επιπλέον το πρόγραμμα "Ηρακλής" αναμένεται να συμβάλλει στην προσπάθεια των τραπεζών να μειώσουν τα "κόκκινα δάνεια" στα χαρτοφυλάκιά τους».

Καταλήγοντας, ο κ. Σταϊκούρας αναφέρει, ότι «το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης συνεχίζει την προσπάθεια, βήμα–βήμα, με στόχο την επιστροφή της οικονομίας στην πλήρη κανονικότητα».