Αυξήσεις στις συντάξεις, μείωση της φορολογίας από 1η Ιανουαρίου 2020

Αυξήσεις στις συντάξεις, μείωση της φορολογίας από 1η Ιανουαρίου 2020

«Δεν θα ξαναδούμε μείωση συντάξεων στο ασφαλιστικό» τόνισε ο υπ. Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης

Την αύξηση του εισοδήματος των συνταξιούχων, ελεύθερων επαγγελματιών και μισθωτών από 1η Ιανουαρίου 2020 μέσω της μείωσης των φορολογικών συντελεστών και την αύξηση στις επικουρικές συντάξεις από τα 1.300 ευρώ και πάνω από την ημέρα ψήφισης του νέου ασφαλιστικού, περιλαμβανομένων των αναδρομικών, με βάση την απόφαση του ΣτΕ προανήγγειλε μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του τ/σ ΣΚΑΪ ο Γιάννης Βρούτσης.

Ο υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι «το νέο ασφαλιστικό που διαμορφώνουμε στο υπουργείο θα αυξήσει και τις κύριες συντάξεις. Το στοιχείο της ανταποδοτικότητας έχει μεγάλη αξία κινητροδοτεί κάποιον να παραμένει στη δουλειά» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ συμπλήρωσε:

«Θα δώσουμε τα αναδρομικά με βάση τις αντοχές της οικονομίας. Το νέο ασφαλιστικό θα το κτίσουμε πάνω στις ραγές των αποφάσεων της δικαιοσύνης για να μην ενέχονται στοιχεία αμφισβήτησης και να μην μπαίνουν σε αγωνία οι συνταξιούχοι.

Το εισόδημα των συνταξιούχων θα αυξηθεί και λόγω της μείωσης της φορολογίας. Ο φορολογικός συντελεστής 22% μέχρι 10.000 ευρώ θα μειωθεί στο 9%, αυτό δίνει αύξηση του διαθέσιμου φορολογικού εισοδήματος των συνταξιούχων από 1ης Ιανουαρίου και αφορά και τους μισθωτούς και τους ελευθέρους επαγγελματίες έχει μπει στον προϋπολογισμό» σημείωσε.

Για τις επικουρικές τόνισε ότι υπήρχε παρέμβαση από τα 1.300 ευρώ και πάνω, 465.512 συνταξιούχοι είναι πάνω από αυτά τα όρια των 1.300 ευρώ, και θα δουν πραγματικά αύξηση.

«Από 4/10/19, ημέρα έκδοσης της απόφασης του ΣτΕ, είμαστε υποχρεωμένοι να καταβάλλουμε τα χρήματα στους συνταξιούχους, δεν θα δοθούν άμεσα, αλλά τα λεφτά δε χάνονται. Από την ημέρα ψήφισης του ασφαλιστικού θα είναι η πρώτη καταβολή, η τρέχουσα, και θα υπάρξει και αναδρομική καταβολή. Τα λεφτά θα επιστρέψουν προς όλους και όλες στο ακέραιο χωρίς να χρειάζεται παρέμβαση δικηγόρου» επισήμανε ο υπουργός Εργασίας.

«Δεν θα ξαναδούμε μείωση συντάξεων στο ασφαλιστικό, η περίοδος των επώδυνων δημοσιονομικών προσαρμογών ανήκει στο παρελθόν» κατέληξε ο Γιάννης Βρούτσης.