Γεωργιάδης: Έως τον Νοέμβριο θα έχει αλλάξει ο εξωδικαστικός συμβιβασμός

Γεωργιάδης: Έως τον Νοέμβριο θα έχει αλλάξει ο εξωδικαστικός συμβιβασμός

Καλεί τους δικαιούχους προστασίας της 1ης κατοικίας να προχωρήσουν σε ρύθμιση

Μέχρι τον Νοέμβριο θα έχει αλλάξει ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως είπε «θα καταργηθούν σχεδόν όλα τα δικαιολογητικά. Όλη η διαδικασία θα τρέχει αυτόματα μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή χωρίς καμία διαμεσολάβηση». Εκτιμά ότι το νέο πτωχευτικό πλαίσιο για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις θα είναι έτοιμο εντός διετίας και θα βασίζεται στη λογική της «δεύτερης ευκαιρίας».

Ο υπουργός Ανάπτυξης καλεί τους δικαιούχους προστασίας της πρώτης κατοικίας να «πάνε στις τράπεζες να ξεκινήσουν τις διαδικασίες ρύθμισης», υπογραμμίζοντας ότι η μαζική συμμετοχή θα διευκολύνει την παράταση του πλαισίου το οποίο με το νόμο ΣΥΡΙΖΑ λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2019. Προσθέτει ότι οι τράπεζες έχουν ζητήσει παράταση, ωστόσο, προς το παρόν «δεν έχει γίνει συμφωνία με τους θεσμούς για παράταση», ενώ «δεν την δίνουν εύκολα οι τροϊκανοί βλέποντας πως ο νόμος δεν έχει απήχηση».

Αναφορικά με τους στόχους της ανάπτυξης ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε, ότι αυτοί ορίζονται σε ρυθμό 2% φέτος, προσέγγιση ή υπέρβαση του 3% του χρόνου και επίτευξη ρυθμού 4% το 2021. Μιλά για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στην κατεύθυνση αυτή αλλά και για τη σημασία για την επίτευξη των στόχων τόσο του «ξεκολλήματος» των μεγάλων επενδύσεων, όσο και 1-2 ιδιωτικοποιήσεων με την κυβέρνηση, να επιθυμεί π.χ. «ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά να γίνει τον Ιανουάριο».

Ο κ. Γεωργιάδης είπε, ότι η έγκριση του master plan για την Cosco «έχει προκαλέσει μεγάλη ευφορία στις ελληνοκινεζικές σχέσεις» ενώ «οι Κινέζοι έχουν ήδη δει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη κινείται πάρα πολύ γρήγορα» πραγματοποιώντας τις προεκλογικές της εξαγγελίες «κάτι που τους αρέσει πάρα πολύ». Σχετικά με την επένδυση στο Ελληνικό είπε ότι «αφού ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για το καζίνο θα δοθεί η προκαταβολή από την εταιρεία Lamda στο Ελληνικό Δημόσιο και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η υλοποίηση της επένδυσης».

Πρόσθεσε, ότι έχουν ξεκινήσει και οι διαδικασίες έκδοσης των απαραίτητων ΚΥΑ για τις επενδύσεις σε Αφάντου και Κασσιόπη.

Παρακαλούμε περιμένετε ...