Βρείτε εργασία και προσωπικό εύκολα και γρήγορα από το κινητό σας

Βρείτε εργασία και προσωπικό εύκολα και γρήγορα από το κινητό σας

Οι ιδρυτές της εφαρμογής MyJobNow, που έφερε τα πάνω-κάτω στο χώρο εργασίας

Μια εφαρμογή έφερε τα πάνω-κάτω στην αναζήτηση εργασίας. Το MyJobNow είναι το app που βοηθάει επιχειρήσεις στους κλάδους εστίασης, λιανικής και τουρισμού στην πρόσληψη προσωπικού, ενώ δίνει τη δυνατότητα σε υποψήφιους εργαζόμενους να αναζητήσουν επαγγελματική απασχόληση, μέσω της εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο.

Οι ιδρυτές, Στέφανος Κατσίμπας και Αγαμέμνων Παπάζογλου μιλάνε στο newsbeast.gr για το πώς ξεκίνησε η ιδέα του MyJobNow, για το ρίσκο που χρειάστηκε να πάρουν, αφού παραιτήθηκαν από τις δουλειές τους, ενώ εξηγούν πώς ακριβώς λειτουργεί η εφαρμογή, η οποία γνωρίζει μεγάλη επιτυχία και σε χώρες του εξωτερικού.

-Πώς ξεκίνησε η ιδέα του MyJobNow;

Στέφανος Κατσίμπας: Τον Δεκέμβριο του 2017, μαζί με τον Αγαμέμνων μελετήσαμε την αγορά εργασίας σε δουλειές πρώτης γραμμής στους κλάδους της εστίασης, της λιανικής, του τουρισμού και των logistics. Παρατηρήσαμε ότι η αγορά αυτή έχει μεγάλη κινητικότητα και είναι αρκετά μεγάλη για να στηρίξει μια επιχείρηση που θα κάλυπτε τις φιλοδοξίες μας. Έτσι, αφού η πρώτη μελέτη επιβεβαίωσε τις υποψίες μας, δημιουργήσαμε την πρώτη ομάδα με τους Χρήστο Κοψιδά και Ιωάννη Γιαζλά για να φτιάξουμε ένα πρώιμο προϊόν. Λίγο αργότερα προστέθηκε στην ομάδα μας ο Αλέξανδρος Παπασπυρίδης. Εργαστήκαμε τα Σαββοκύριακα και τα βράδια για να βγάλουμε το πρώιμο προϊόν τον Μάρτιο του 2018 για να δοκιμάσουμε και απτά την ιδέα.

-Ήταν για εσάς μεγάλο το ρίσκο στην Ελλάδα της κρίσης να υλοποιήσετε ένα τέτοιο εγχείρημα;

Αγαμέμνων Παπάζογλου: Σε κάθε νέα επιχειρηματική προσπάθεια υπάρχει και το επιχειρηματικό ρίσκο. Η προηγούμενη επαγγελματική μας εμπειρία μας βοήθησε να γλυτώσουμε μερικά λάθη, αλλά σίγουρα κάθε επιχείρηση έχει τις δικές της προκλήσεις και προβλήματα πουπρέπει να λυθούν. Στο τέλος, η ανταμοιβή είναι μεγάλη. Πήραμε το ρίσκο, παραιτηθήκαμε από τις δουλειές μας και πλέον λύνουμε προβλήματα σε καθημερινό βαθμό με σκοπό να μεγαλώσουμε την επιχείρηση μας. Η Ελλάδα της κρίσης, δεν μας εμπόδισε άμεσα, αλλά έμμεσα καθώς έπρεπε να δημιουργήσουμε μία τιμολογιακή πολιτική που καθρεφτίζει την κατάσταση των επιχειρήσεων στην κρίση και όχι την αξία που δίνουμε. Ως αποτέλεσμα, το έσοδο μας σε συνάρτηση της αξίας που δίνουμε είναι μικρότερο.

-Τι είναι ακριβώς το MyJobNow; Πείτε μας πώς λειτουργεί η εφαρμογή;

Στέφανος Κατσίμπας: Το MyJobNow είναι μια υπηρεσία που βοηθάει επιχειρήσεις στους κλάδους της εστίασης, της λιανικής, του τουρισμού, και των logistics να βρουν προσωπικό πρώτης γραμμής. Παράλληλα, οι υποψήφιοι που αναζητούν εργασία στους κλάδους αυτούς κατεβάζουν την εφαρμογή, δημιουργούν το βιογραφικό τους μέσα από την εφαρμογή και κάνουν αιτήσεις σε θέσεις εργασίας που πληρούν τα κριτήρια αναζήτησης τους. Εφόσον, ο υποψήφιος κάνει αίτηση σε μια θέση, τότε η επιχείρηση αξιολογεί το προφίλ/βιογραφικό του και επιλέγει να συνομιλήσει μαζί του μέσα από την εφαρμογή.

-Πώς βοηθάτε μια επιχείρηση στους κλάδους της λιανικής, εστίασης, τουρισμού και logistics να στελεχωθεί με προσωπικό;

Αγαμέμνων Παπάζογλου: Ο εργοδότης μέσα από την εφαρμογή μπορεί να α) να βρει υποψηφίους για δουλειές πρώτης γραμμής, β) να τους αξιολογήσει σε πολύ μικρό χρόνο και γ) να κλείσει συνάντηση μέσα από την εφαρμογή. Το MyJobNow έχει ποσοστό επιτυχίας από αγγελία που θα ανοίξει σε πρόσληψη της τάξης του 92%, ενώ ο μέσος χρόνος πρόσληψης είναι 16 μέρες από τη στιγμή που ανοίγει η αγγελία.

-Το MyJobNow καλύπτει θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα;

Στέφανος Κατσίμπας: Το MyJobNow έχει παρουσία σε όλη την Ελλάδα, κυρίως όμως στα μεγάλα αστικά κέντρα. Με παραπάνω από 1.000 ενεργές αγγελίες σε Αθήνα και 500 σε Θεσσαλονίκη, ενώ κατά τη διάρκεια της θερινής σεζόν είχαν ανοίξει παραπάνω από 3.000 θέσεις εργασίας στα νησιά.

-Μέσα σε αυτό το διάστημα λειτουργίας, πόσους χρήστες μετρά το MyJobNow; Πόσοι είναι οι υποψήφιοι εργαζόμενοι και πόσες οι επιχειρήσεις;

Αγαμέμνων Παπάζογλου: Από τον Μάιο του 2018 έχουν κάνει εγγραφή παραπάνω από 150.000 υποψήφιοι και 16.000 επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν δεχτεί παραπάνω από 900.000 αιτήσεις σε 20.000 θέσεις εργασίας.

-Συνήθως, μέσα σε πόσο διάστημα ο εργοδότης καλεί τον υποψήφιο εργαζόμενο που τον ενδιαφέρει;

Στέφανος Κατσίμπας: Το MyJobNow έχει δημιουργηθεί με άμεσο χαρακτήρα για να καλύψει την αγορά που απευθύνεται. Πρακτικά, μέσα από την εφαρμογή μπορεί ένας εργοδότης να καλέσει έναν υποψήφιο για συνέντευξη ακόμη και 1 ώρα μετά την δημοσίευση της αγγελίας. Ο μέσος χρόνος συνέντευξης είναι στις 5 ημέρες από τη δημοσίευση της αγγελίας, ενώ για πρόσληψη στις 16 (όπως αναφέρω παραπάνω )

-Ποια είναι η επόμενη ημέρα για το MyJobNow; Σκέφτεστε να επεκτείνετε την υπηρεσία και σε άλλους κλάδους;

Η απάντηση του Στέφανου Κατσίμπα στο παρακάτω βίντεο:

1
σχόλιο
  1. avatar Χριστός

    Πσαχνο μια θέση εργασίας για βοηθός

Παρακαλούμε περιμένετε ...