«Υπάρχει απτός σχεδιασμός για την περαιτέρω καταπολέμηση της φοροδιαφυγής»

«Υπάρχει απτός σχεδιασμός για την περαιτέρω καταπολέμηση της φοροδιαφυγής»

Η ΑΑΔΕ αποκτά κάθε μέρα μεγαλύτερη τεχνογνωσία, τόνισε ο πρωθυπουργός

Για τους φορολογικούς ελέγχους και το έλλειμμα προσωπικού για τη διενέργειά τους ρωτήθηκε ο πρωθυπουργός από τον δημοσιογράφο του newsbeast.gr κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Θα μπορούσα να μιλάω πολλή ώρα για το θέμα αυτό και έχω μιλήσει διεξοδικά για το πώς αντιλαμβανόμαστε την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Θα εξακολουθούμε να τις στηρίζουμε και να δίνουμε κίνητρα για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Δίνουμε μεγάλη έμφαση στις ηλεκτρονικές τιμολογήσεις, στα ηλεκτρονικά βιβλία και στις συναλλαγές μεταξύ των επιχειρήσεων διότι και εκεί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μια σημαντική εστία φοροδιαφυγής».

Ο πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας πως οι έλεγχοι σήμερα δεν γίνονται μόνο με ελεγκτές που βγαίνουν στον δρόμο αλλά και με ανάλυση δεδομένων από την ΑΑΔΕ».

«Η ΑΑΔΕ αποκτά κάθε μέρα μεγαλύτερη τεχνογνωσία ώστε να μπορεί να εντοπίζει δυνητικούς παραβάτες», τόνισε και συμπλήρωσε πως «σκοπός είναι να κάνουμε ελέγχους εκεί που ξέρουμε ότι υπάρχει παραβατικότητα».

«Οι έλεγχοι δεν χρειάζεται να γίνεται μόνο σε υποθέσεις από το βαθύτατο παρελθόν, για ποσά που δεν μπορούν να εισπραχθούν, αλλά στο σήμερα», σημείωσε.

   «Η ΔΕΗ θα παρουσιάσει το σχέδιο για το πώς θα κλείσουν οι λιγνιτικές μονάδες», ανέφερε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ.

«Θα σκεφτούμε το νέο πλαίσιο με το οποίο θα γίνει. Θα δώσω μάχη για να εξασφαλίσουμε πόρους για τη μεταλιγνιτική μετάβαση» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε: Η Δυτική Μακεδονία, την οποία αφορά ιδιαίτερα αυτή η μετάβαση, είναι το ενεργειακό κέντρο της χώρας και έχει δυναμικό με τεχνικές δυνατότητες, έχει μεγάλες εκτάσεις και γι' αυτό θα μπορούσε να προσελκύσει επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, όπως φωτοβολταϊκά δίκτυα, ενώ μπορεί να γίνει και κέντρο μεταποιητικής δραστηριότητας.