Γεωργιάδης: Η Ελλάδα πρέπει να είναι και χώρα παραγωγής

Γεωργιάδης: Η Ελλάδα πρέπει να είναι και χώρα παραγωγής

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει την εγχώρια παραγωγή

Την πρόθεση της κυβέρνησης να ενισχύσει έμπρακτα και με συγκεκριμένα μέτρα στήριξης την εγχώρια παραγωγή, υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σήμερα στο πλαίσιο επίσκεψης στην βιομηχανία σχολικών ειδών «Θ.Κ.Σκαγιάς ΑΒΕΕ».

«Με την παρουσία μου εδώ, θέλω να δηλώσω την υποστήριξή μου στην προσπάθεια που κάνει η Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, μέλος της οποίας είναι και η SKAG. Είναι σημαντικό να έχουμε ανάπτυξη και επενδύσεις, αλλά να έχουμε και εγχώρια παραγωγή» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υπογράμμισε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης θα παρουσιάσει τις επόμενες εβδομάδες συγκεκριμένα μέτρα για την υποστήριξη της εγχώριας παραγωγής. «Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι μόνο χώρα υπηρεσιών, πρέπει να είναι και χώρα παραγωγής και αυτό το καταφέρνει» δήλωσε ο υπουργός.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου θα βγει σε δημόσια διαβούλευση τις επόμενες ημέρες και μέσα σε 15 ημέρες θα είναι νόμος του κράτους και θα περιλαμβάνει μέτρα για την στήριξη της ελληνικής παραγωγής. Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε σε δηλώσεις του, ότι «όλες οι επενδύσεις ξεμπλοκάρουν. Δεν μένουμε σε τίποτα πίσω και στον διεθνή Τύπο υπάρχει το κλίμα, ότι η Ελλάδα γίνεται ο αγαπημένος τόπος των επενδυτών. Θα κάνουμε την Ελλάδα επιχειρηματικά φιλική χώρα, όπως μας διέταξε ο ελληνικός λαός στις εκλογές της 7ης Ιουλίου».

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε, ότι στην εποχή της κρίσης πολλές εταιρείες επέλεξαν να μεταφέρουν την έδρα τους σε άλλες χώρες, προσπαθώντας να επιβιώσουν. «Στην περίπτωση της SKAG έχουμε την αξιέπαινη, σφόδρα πατριωτική, αλλά εξαιρετικά χρήσιμη απόφαση μεγάλων και υγειών εταιρειών, να κρατήσουν την παραγωγή τους στην Ελλάδα. Για να πάει η Ελλάδα μπροστά, δεν φτάνει να έχουμε πολλούς τουρίστες. Δεν φτάνει να έχουμε μεγάλα επενδυτικά funds, πρέπει να έχουμε και δική μας παραγωγή. Η παραγωγή είναι απαραίτητη. Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι μια χώρα μόνο υπηρεσιών. Υπάρχουν στην Ελλάδα επιχειρήσεις υγιείς, που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς, αλλά καταφέρνουν στον τομέα τους πάρα πολύ καλά».

Αναφερόμενος στην Πρωτοβουλία ΕΛΛΑΔΙΚΑ-ΜΑΣ, διαβεβαίωσε τον πρόεδρο του Δ.Σ. Άγη Πιστιόλα, ότι «θα υπάρχει ανοιχτό κανάλι επικοινωνίας για να δούμε και σε νομοθετικό επίπεδο και σε επίπεδο οργάνωσης ελέγχου της αγοράς, ώστε να ξεκαθαρίσει, ποια προϊόντα είναι εγχωρίως παραγόμενα και ποια δεν είναι, αλλά και κάθε άλλη πρωτοβουλία απαραίτητη, ώστε να δοθεί ένα σήμα ότι αυτή η κυβέρνηση στηρίζει απόλυτα τους παραγωγούς που επιλέγουν μέσα σε αυτή τη χώρα να δίνουν δουλειές, να πληρώνουν φόρους, να συμβάλλουν στην αύξηση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ανέφερε ότι πρόκειται για μια μοναδική πρωτοβουλία επιχειρήσεων. «Είμαστε ο χώρος που μπορεί να εκφράσει τους Έλληνες επιχειρηματίες, τις οικογένειές τους και του εργαζομένους τους που μένουν Ελλάδα, που έχουν παραγωγή, έδρα και ιδιοκτησία στην Ελλάδα. Φέρουμε ένα σήμα ελληνικότητας που απαντάται σε πάνω από 2 δισ. προϊόντα. Είναι πολύ σημαντικό να αναπτύξουμε την παραγωγή στην χώρα μας και να μάθουμε να υποκαθιστούμε προϊόντα που δεν παράγονται στην Ελλάδα με εγχωρίως παραγόμενα προϊόντα». Πρόσθεσε επίσης, πως «μέλημά μας είναι να εκπαιδεύσουμε την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και να δημιουργήσουμε παραγωγική συνείδηση στα παιδιά».

Η Πόπη Σκαγιά διευθύντρια μάρκετινγ της «Θ.Κ.Σκαγιάς ΑΒΕΕ», ευχαρίστησε τον υπουργό για την παρουσία του στα γραφεία της εταιρείας. Τόνισε ότι η εταιρεία από το 1956 κυριαρχεί στην ελληνική αγορά, παράγοντας τετράδια και κλασέρ γραφείου, καλύπτοντας το 60% της ελληνικής επικράτειας. «Είναι μεγάλη μας τιμή να είναι μαζί μας ο υπουργός Α.Γεωργιάδης, καθώς επίσης και ο πρόεδρος της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία 60 τουλάχιστον εταιρειών μεταποιητικών παραγωγικών μονάδων. Είναι η Ελλάδα που παράγει. Εξήντα εταιρείες δυναμικές, που στόχος μας είναι να βοηθήσουμε την ανάπτυξη της χώρας».