Οι προτάσεις του ΣΕΒ στον πρωθυπουργό ενόψει ΔΕΘ

Οι προτάσεις του ΣΕΒ στον πρωθυπουργό ενόψει ΔΕΘ

Ο Σύνδεσμος κατέθεσε ένα πλαίσιο πέντε σημείων για την ανάπτυξη

Μείωση φόρων, ψηφιακός μετασχηματισμός της Ελληνικής οικονομίας και αναβάθμιση ανθρώπινου δυναμικού και υποδομών είναι οι προτάσεις που κατέθεσε ο ΣΕΒ στη σημερινή συνάντηση των κοινωνικών εταίρων με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, που πραγματοποιήθηκε ενόψει της ΔΕΘ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ επεσήμαναν, ότι η επενδυτική αναγέννηση, με ιδιαίτερη έμφαση στη βιομηχανία, είναι η βασικότερη προϋπόθεση, προκειμένου η ελληνική οικονομία όχι απλά να ανακάμψει, αλλά και να συγκλίνει με την υπόλοιπη Ευρώπη. Ο στόχος που έχει θέσει ο ΣΕΒ σχετικά, είναι η αύξηση της συμμετοχής της μεταποίησης στο 12% του ΑΕΠ σε 3 χρόνια από 9,5% σήμερα και στο 15% μεσοπρόθεσμα.

Σ' αυτό το πλαίσιο, ο ΣΕΒ κατέθεσε ένα πλαίσιο προτάσεων, που θεωρεί απαραίτητες προς άμεση υιοθέτηση για την επίτευξη των παραπάνω στόχων και που αφορούν:

- Στην άμεση κινητοποίηση παραγωγικών επενδύσεων, με αιχμή την επιτάχυνση της αδειοδότησης των επενδύσεων

- Στην αναβάθμιση των υποδομών και των δικτύων

- Στο φορολογικό πλαίσιο, με έμφαση στη μείωση των επιβαρύνσεων στην παραγωγή και εργασία

- Στον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας

- Στην αναβάθμιση και ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού με σύγχρονες πολιτικές και εργαλεία.

«Η επιχειρηματική κοινότητα θα στρατευθεί υπεύθυνα στην πορεία οικονομικής αναγέννησης της χώρας, με στόχο όχι μόνο τον τεχνολογικό και επιχειρηματικό εκσυγχρονισμό των παραγωγικών δομών της οικονομίας μας, αλλά και τη μείωση των οικονομικών ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού στην ελληνική κοινωνία», τονίζει ο ΣΕΒ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...