Ενισχύεται το τμήμα απονομής συντάξεων του ΕΦΚΑ

Ενισχύεται το τμήμα απονομής συντάξεων του ΕΦΚΑ

Επιστρέφουν 86 υπάλληλοι προκειμένου να βοηθήσουν στην διεκπεραίωση 270.000 εκκρεμών υποθέσεων

Την επιστροφή από σήμερα 86 υπαλλήλων «στις μάχιμες θέσεις απονομής συντάξεων του ΕΦΚΑ», γνωστοποιεί με ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υπόθέσεων, Γιάννης Βρούτσης.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση αυξάνεται με αυτόν τρόπο κατά 17,2% η δύναμη στα τμήματα που έχουν αναλάβει τις 270.000 και πλέον εκκρεμείς αιτήσεις συντάξεων. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εργασίας αναφέρει ότι: «Με επείγουσα εντολή επέστρεψαν από σήμερα 86 υπάλληλοι στις μάχιμες θέσεις απονομής συντάξεων του ΕΦΚΑ, που είχαν απομακρυνθεί το 2018 & 2019 από τον ΣΥΡΙΖΑ! Έτσι, αυξήσαμε κατά 17,2% την δύναμη στα τμήματα που έχουν αναλάβει τις 270.000 & πλέον εκκρεμότητες που μας άφησαν "κληρονομιά"».

Σημειώνεται, ότι στα μέσα ιουλίου ο κ. Βρούτσης πραγματοποιώντας απροειδοποίητη επίσκεψη στο κτίριο του ΕΦΚΑ στην πλατεία Κάνιγγος, διαπίστωσε «τόσο το μεγάλο φόρτο εργασίας των υποστελεχομένων γραφείων εξυπηρέτησης, αλλά και το πρόχειρο τρόπο με τον οποίο στοιβάζονταν εκτεθειμένες χιλιάδες αιτήσεις συνταξιοδότησης». Εκεί είχε τονίσει τη δέσμευση της κυβέρνησης «ώστε να σταματήσει αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο, το οποίο εντάθηκε επί της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου» και είχε διαβεβαιώσει ότι «σε πρώτη φάση, θα προχωρήσουμε στην κάλυψη των κενών του στελεχιακού δυναμικού του ΕΦΚΑ, για να λύσουμε βραχυχρόνια το πρόβλημα των ουρών στα καταστήματα».

Παρακαλούμε περιμένετε ...