Ο Τραμπ στέλνει στην Αθήνα τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα ενεργειακών πόρων

Ο Τραμπ στέλνει στην Αθήνα τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα ενεργειακών πόρων

Την περαιτέρω σύσφιξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων στον τομέα της ενέργειας επιδιώκει ο Λευκός Οίκος

Την καλή συνεργασία στον τομέα της ενέργειας επιδιώκει ο Λευκός Οίκος από την νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ έστειλε στην Ελλάδα τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα ενεργειακών πόρων, Φράνσις Ρ. Φάννον.

Οι συναντήσεις που αναμένεται να έχει ο Αμερικανός αξιωματούχος είναι με μια πλειάδα κυβερνητικών παραγόντων και σίγουρα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, τον υφυπουργό στο εν λόγω χαρτοφυλάκιο που έχει την αρμοδιότητα των ζητημάτων Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Γεράσιμο Θωμα καθώς επίσης και τον υφυπουργό Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστα Φραγκογιάννη.

Ο κ. Φάννον αναμένεται να έχει επαφές με επιχειρηματικούς παράγοντες στο πλαίσιο της διεύρυνσης των πολυποίκιλων συνεργασιών μεταξύ των δύο χωρών, ενώ ετοιμάζεται τις ίδιες μέρες και μια διευρυμένη συνάντηση με εκπροσώπους της Ελλάδας, των Η.Π.Α., της Κύπρου και του Ισραήλ, όπου θα τεθεί επί τάπητος η ευρύτερη ενεργειακή και γεωπολιτική κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, κυρίως όσον αφορά την πορεία της εξόρυξης υδρογονανθράκων στα θαλάσσια οικόπεδα της Ελλάδας και της Κύπρου με φόντο τις συνεχείς τουρκικές απειλές της κυβέρνησης Ερντογάν, ο οποίος παρά τις αμερικανικές προειδοποιήσεις, ολοκληρώνει την αγορά πυραυλικών συστημάτων από τη Ρωσία.