Φοροδιαφυγή εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε ιδιωτικά καλλιστεία

Φοροδιαφυγή εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε ιδιωτικά καλλιστεία

Με είσοδο 500 ευρώ και παροχή γεύματος οι διοργανωτές δεν έκοψαν καμία απόδειξη

Έφοδο σε κτήμα όπου διοργανώνονται εκδηλώσεις στη Βαρυμπόμπη έκανε το ΣΔΟΕ και έβγαλε «λαβράκι», καθώς οι ελεγκτές εντόπισαν φοροδιαφυγή μεγάλων διαστάσεων σε εκδήλωση ιδιωτικών καλλιστείων.

Όπως μετέδωσε ο Alpha, οι τέσσερις ελεγκτές του ΣΔΟΕ εμφανίσθηκαν ως καλεσμένοι, έχοντας καταβάλει το ποσό των 500 ευρώ για είσοδο, για την οποία δεν πήραν απόδειξη, όπως και κανένας από τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους, όπως διαπίστωσαν. Αλλά και εντός του χώρου, όπου οι προσκεκλειμένοι απολάμβαναν εδέσματα έναντι υψηλού αντιτίμου, επίσης δεν εκδίσονταν αποδείξεις.

Οι ελεγκτές απευθύνθηκαν στον ιδιοκτήτη του κτήματος, ο οποίος τους παρέπεμψε στον διοργανωτή της εκδήλωσης. Κατά τον έλεγχο που έκαναν οι ελεγκτές στα τραπέζια των προσκεκλημένων, δεν βρέθηκε καμία απόδειξη. Επίσης, δεν βρέθηκαν παραστατικά για τις προμήθειες των εδεσμάτων, αλλά και για καμία από τις υπηρεσίες, που είχαν μισθωθεί για την εκδήλωση, όπως ηχητικές εγκαταστάσεις, κ.α.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, οι ελεγκτές εντόπισαν σε σακούλες το συνολικό ποσό των 250.000 ευρώ, χωρίς κανένα παραστατικό ή απόδειξη για την προέλευση των χρημάτων αυτών.