Γεωργιάδης: Τα capital controls θα αρθούν πλήρως σύντομα

Γεωργιάδης: Τα capital controls θα αρθούν πλήρως σύντομα

Η επένδυση στο Ελληνικό θα γίνει σύντομα, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης

«Τα capital controls θα αρθούν πλήρως. Ήρθαν με τον ΣΥΡΙΖΑ και φεύγουν με τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε σήμερα Κυριακής ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον τ/σ ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, τα capital controls «ήταν το τίμημα για το ότι ήρθε στην εξουσία μια ανεύθυνη κυβέρνηση», τονίζοντας πως «όσο πιο γρήγορα φύγουν τα capital controls, τόσο πιο έντονη θα είναι η ώθηση στην ανάπτυξη». Όπως εξήγησε, «όσο υπάρχει ο νόμος αυτός, με μία απλή υπουργική απόφαση μπορεί να δεσμευτούν τα χρήματα όποιου επενδυτή τα φέρει και έτσι, όσο υπάρχει αυτός ο νόμος, κανένα σοβαρό κεφάλαιο δεν πρόκειται να έρθει στη χώρα».

Αναφερόμενος στην πρόσφατη αύξηση των τραπεζικών καταθέσεων, είπε ότι «οι Έλληνες βγάζουν λεφτά από τα στρώματα και τα ξαναβάζουν στις τράπεζες», τονίζοντας πως «η χώρα επιστρέφει με βήμα ταχύ στην κανονικότητα». Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών «έρχονται νομοθετικές πρωτοβουλίες, για να πάρει μπρος η οικοδομή, ώστε να έρθει η ανάπτυξη. Παίρνουμε ιδέες από το κυπριακό μοντέλο, όπου η οικοδομή αύξησε το ΑΕΠ πάνω από 4% το χρόνο».

Σχετικά με την επένδυση στο Ελληνικό, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε, πως όσα ισχυριζόταν η προηγούμενη κυβέρνηση, ότι το έργο είναι «ένα βήμα πριν ξεκινήσει οριστικά, ήταν ανέκδοτο». Είπε ότι «η κ. Πέρκα αγωνίστηκε πολύ σκληρά και μπράβο της, αλλά το κόμμα της, ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήθελε την επένδυση». Παράλληλα επισήμανε πως «η μπουλντόζα για να μπει, έχει μια διαδικασία».

«Στόχος μας είναι να μπει η μπουλντόζα εντός του 2019, γι' αυτό εργαζόμαστε. Μιλάμε για απίστευτο νομικό μπουρδούκλωμα. Με τον υφυπουργό Νίκο Παπαθανάση, κάνουμε αγών και προχθές, μετά από 2,5 ώρες συσκέψεων, πετάγεται ένας και λέει ότι πρέπει να γίνει και αυτό το συμβούλιο! Αυτά θα τα τελειώσουμε. Το Ελληνικό θα γίνει και θα γίνει γρήγορα, γιατί για το μέγεθος του έργου, πάμε πολύ γρήγορα» είπε κλείνον τας ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.